Nvidia pralaužė kosminį kapitalizacijos lygį

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2023-05-30 19:12 Komentarai: (0)
Nvidia kapitalizacija šiandien viršijo vieną trilijoną dolerių. Kelias dienas kylantį akcijų kursą lėmė praėjusios savaitės technologijų įmonės rezultatai ir prognozes apie būsimą pelną, kurio tikimasi plėtojant dirbtinį intelektą. Tai tik devinta bendrovė istorijoje, kurios kapitalizacija viršijo trilijoną.

Nvidia akcijos antradienį, prasidėjus sesijai Volstryte, pakilo daugiau nei 6 procentais iki 417,6 dolerių už akciją. Metų pradžioje jų kaina buvo mažesnė nei 150 dolerių, o tai reiškia, kad 2023 metais akcijos pabrango beveik 188 procentais. Dėl to bendrovės kapitalizacija viršijo 1 trilijoną dolerių.

Tai yra devintoji įmonė istorijoje, įveikusi šį barjerą. Šiuo metu tik 5 listinguojamos bendrovės, be Nvidia, yra aukščiau šio lygio. Tai Apple, Microsoft, Saudi Aramco, Alphabet ir Amazon. Nvidia šiuo metu yra penkta pagal kapitalizaciją Amerikos įmonė.

Pirmadienį per dvi valandas trukusį pristatymą Taivane Nvidia generalinis direktorius Jensen Huang parodė kelis su dirbtiniu intelektu susijusius produktus. Plati pasiūla turėjo apimti naują robotikos dizainą, žaidimų galimybes, reklamos paslaugas ir tinklo sistemą. Jis taip pat atskleidė darbą su „AI superkompiuterių platforma, pavadinta DGX GH200“.

Tačiau Nvidia dinamiškas augimas prasidėjo praėjusią savaitę, kai bendrovė paskelbė geresnius nei tikėtasi rezultatus ir prognozes kitiems ketvirčiams. Koreguotas pelnas vienai akcijai (EPS) buvo 1,09 doleriai, palyginti su prognozuotais 92 centais.

Pajamos siekė 7,19 mlrd. JAV dolerių, palyginti su 6,52 mlrd. dolerių lūkesčiais. Nvidia teigė, kad šį ketvirtį pardavimai sieks apie 11 mlrd. dolerių (2 procentų svyravimas į abi puses). Paaiškėjo, kad šie skaičiavimai buvo daugiau nei 50 procentų didesni nei tikėjosi analitikai. Įmonės generalinis direktorius Jensen Huang, komentuodamas rezultatus, atkreipė dėmesį į augančią su duomenų centrais ir dirbtiniu intelektu susijusių produktų paklausą.

Kitas dalykas rinkos vertės rodikliai. Nvidia P/E (akcijų kainos ir pelno akcijai santykis) šiuo metu yra 222. Palyginimui, didžiausią kapitalizaciją turinčios bendrovės, t.y. Apple, minimas rodiklis šiuo metu yra apie 29. Kita vertus, Tesla atveju P/E reikšmė prieš du metus buvo per 300, o prieš trejus metus – daugiau nei 500.
 
Dar nėra komentarų