Anglies kaina krito iki 2021 metų liepos lygio

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2023-05-30 14:40 Komentarai: (0)
Niukaslio anglies ateities sandorių, didžiausio Azijos anglį vartojančio regiono etalonas, kaina biržoje nukrito iki vos 140 dolerių už toną, kas yra žemiausias lygis per kiek daugiau nei dvejus metus, t.y. nuo 2021 metų liepos mėnesio.

Tai reiškia, kad šio energijos ištekliaus kaina sumažėjo beveik 70 procentų nuo rekordinio 457,8 dolerių už toną lygio, pasiekto praėjusių metų rugsėjį.

Apie pietus biržoje už toną anglies buvo mokama po 140.65 dolerius, arba virš dvylikos procentų mažiau nei vakar.

Kinijos ekonomikos atsigavimas tebėra silpnas, o pramonės veikla, ypač gamybos ir statybos srityse, yra prislopinta, o tai apsunkina žaliavų paklausą. Tuo pat metu Kinijos vidaus anglies atsargos pasiekė istoriškai aukštą lygį dėl mažos paklausos ir didelio importo.

Per pirmuosius keturis 2023 metų mėnesius Kinijos žaliavinės anglies gamyba išaugo nežymiai – tik 4,8 procento, o importas pašoko 88,8 procento. Už Kinijos ribų mažėjančios gamtinių dujų kainos prisidėjo prie Europos perėjimo nuo anglies vartojimo. Tačiau Indijoje per finansinius metus, pasibaigusius kovo 31 dieną, anglies importas išaugo 22 procentais, o anglies gamyba ūgtelėjo 14,8 procento.
 
Dar nėra komentarų