W.Buffett: skolos limito egzistavimas buvo klaida nuo pat pradžių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2023-05-29 13:41 Komentarai: (0)
Legendinis investuotojas Warren Buffett nemato prasmės nerimauti dėl JAV skolos lubų. Pasak jo, Kongresas nesunkiai padidins skolos limitą ir federalinė vyriausybė nebus priversta nevykdyti savo įsipareigojimų.

Neseniai įvykusiame susitikime su Berkshire Hathaway akcininkais Buffett nuėjo dar toliau ir pavadino diskusiją dėl skolos lubų „idiotišku laiko švaistymu“. Jis išreiškė pritarimą visiškam šios ribos panaikinimui, tvirtindamas, kad toks sprendimas būtų naudingas šalies ekonominiam stabilumui.

Warren Buffett įsitikinęs, kad įstatymų leidėjai neleis skolos luboms tapti pasaulinės suirutės priežastimi.

„Tai bus pakeista“ – per susitikimą tvirtai pareiškė jis.

Prisiminęs 2011 metų skolų lubų krizę, legendinis investuotojas pabrėžė įstatymų leidėjų neapdairumą leidžiant šaliai artėti prie bankroto.

Kritikuodamas skolos lubų koncepciją, Warren Buffett teigė, kad tai visada buvo klaidinga politika, atsižvelgiant į tai, kad šalies skolos limitas natūraliai didėja augant jos ekonomikai, ir pabrėžė, kad „skolos limito buvimas buvo klaida nuo pat pradžių“. Nors tuo pačiu pripažino, kad skolos padidėjimas, palyginti su BVP, gali būti nenaudingas JAV.

Buffett pasmerkė politinę aklavietę, kuri persmelkia Vašingtoną, išreikšdamas pasipiktinimą dėl sugaišto laiko ir absurdiškos retorikos, susijusios su šiomis diskusijomis.

„Tai absurdiškas tautos, kuri turi daug neatidėliotinų problemų, blaškymas“ – sakė jis bei paragino panaikinti skolos limitą, apibūdindamas tai kaip pagrindinę pasikartojančių aklavietės ir politinių triukų priežastį.

Tačiau žinomas investuotojas patikino, kad JAV niekada nesusidurs su skolų krize tol, kol toliau leis obligacijas ir vekselius savo valiuta. Tuo pačiu jis perspėjo apie greitos infliacijos riziką, kurią sukelia besaikis pinigų spausdinimas ir neapgalvotas išlaidavimas.

Warren Buffett žodžiai siunčia stiprią žinią Kongresui ir vyriausybei, nurodydami, kad reikia imtis veiksmų siekiant stabilizuoti ekonomiką, o ne palaikyti neproduktyvias politines diskusijas. Pasak garsaus investuotojo, skolos lubų panaikinimas galėtų būti esminis žingsnis šia kryptimi.
 
Dar nėra komentarų