JP Morgan prognozuoja „vidutinį“ nuosmukį JAV

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-11-17 19:45 Komentarai: (0)
JP Morgan Chase banko ekonomistai prognozuoja, kad kitais metais JAV ekonomika patirs „vidutinį“ nuosmukį dėl palūkanų normų didinimo, kurias FED pradės mažinti tik 2024 metais.

Didžiausio Amerikos banko ekonomistai tikisi, kad FED gruodį padidins palūkanų normas 50 procentinių punktų, o vėliau 25 baziniais punktais kiekviename iš dviejų iš eilės posėdžių. Tai reiškia, kad pagrindinė palūkanų norma padidės iki 4,75 - 5 procentų.

JP Morgan ekonomistai laukia, kad Amerikos Centrinis bankas po to padarys pertrauką palūkanų kėlimo srityje. Jie tikisi, kad infliacijos kritimas leis FED nuo 2024 metų antrojo ketvirčio pradėti mažinti palūkanų normas 50 procentinių punktų vėlesniuose susitikimuose, o bazinė norma kris iki 3,5 procentų metų pabaigoje.

Minimo banko ekonomistai prognozuoja, kad sumažėjusi visuminė paklausa susilpnins darbo rinką, o ekonomika iki 2024 metų vidurio neteks apie vieno milijono darbo vietų.

„Šis darbo rinkos susilpnėjimas įtikins FED, jog jis sukūrė pakankamai dezinfliacinės dinamikos, kad galėtų sušvelninti politiką neutralesnės pozicijos kryptimi“ - rašoma banko pranešime.
 
Dar nėra komentarų