„Olainfarm“ dėl investicijų patyrė nuostolį

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-05-29 11:00 Komentarai: (0)
Didžiausia Latvijos farmacijos kompanija „Olainfarm“ per tris pirmuosius šių metų mėnesius patyrė 494,2 tūkst. eurų nuostolį. Praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu bendrovės pelnas sudarė 713,4 tūkst. eurų.

Tačiau kaip teigiama bendrovės ataskaitoje šis nuostolis buvo prognozuotas ir numatytas bendrovės valdybos, kuri labai dideles lėšas metė į marketingą ir pardavimų didinimą Rusijoje, Baltarusijoje bei Ukrainoje. Palyginus su praėjusiais metais išlaidos marketingui padidėjo beveik tris kartus iki 960 tūkst. latų. „Olainfarm“ prognozuoja, kad trumpuoju periodu dėl panašių investicijų gali būti patirtas nuostolis, tačiau metų pabaigoje tikimasi ženklaus pardavimų padidėjimo, kas leis kompanijai pasiektį prognozuotą 462,4 tūkst. eurų pelną.

Dėl anksčiau paminėtų sprendimų „Olainfarm“ EBITDA bei EBIT taip pat sumažėjo. EBIT per ketvirtį buvo -285 tūkst. eurų, o EBITDA sumažėjo 65 proc. iki 586 tūkst. eurų.

„Olainfarm“ pajamos per pirmąjį ketvirtį išaugo beveik 13 proc. iki 7,5 mln. eurų. Bendrovė ženkliai padidino pardavimus Kazachstane.

„Olainfarm“ akcijos kotiruojamos Rygos vertybinių popierių biržoje. Ketvirtadienio prekybos pradžioje akcijos kaina buvo 1,45 lato – tokia pati kaip trečiadienio prekybos pabaigoje.
 
Dar nėra komentarų