Be didelių pokyčių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-08-19 01:44 Komentarai: (0)
Ketvirtadienio sesija JAV akcijų rinkoje buvo nepastovi, o tam įtakos turėjo mažos prekiaujamų akcijų apimtys, S&P500 atveju 20 procentų žemiau 30 dienų vidurkio: Dow Jones 33999.04 (+0.06%), S&P500 4283.74 (+0.23%), Nasdaq 12965.34 (+0.21%).

Investuotojų FED regionų vadovų pareiškimai neišgąsdino. Sent Luiso padalinio vadovas James Bullard pasisakė už palūkanų normos padidinimą 75 baziniais punktais rugsėjį. Neel Kashkari, Mineapolio FED vadovas, pripažino, kad nėra žinoma, ar pinigų politikos griežtinimas sukels recesiją. Esther George, Kanzaso miesto FED pirmininkė, atkreipė dėmesį, kad rinka pernelyg optimistiškai tikisi švelnesnės centrinio banko politikos, tikėdama, kad infliacija sumažės.

Ketvirtadienį paskelbti makroekonominiai duomenys sukėlė prieštaringų nuotaikų. Pirmą kartą per tris savaites sumažėjo vadinamųjų naujų bedarbių, be to, pramonės aktyvumo indeksas Filadelfijos regione padidėjo pirmą kartą per tris mėnesius. Kita vertus, antrinėje rinkoje namų pardavimas krito jau šeštą mėnesį iš eilės ir buvo žemiausias per dvejus metus.

JAV obligacijos pabrango, o doleris pakilo. Žalios naftos kaina ūgtelėjo antrą dieną iš eilės, o tai, kaip įprasta, palankiai atsiliepė energetikos segmento įmonių, kurios per visą sesiją augo labiausiai, rezultatams.

Smarkiai nuviliančią finansinių rezultatų prognozę pateikė prekybos centrų tinklas Kohl's, po ko ketvirtadienį jo akcijų kaina krito net apie aštuonis procentus. Cisco rinkos vertė pašoko apie šešis procentus. IT įrangos gamintojas prognozuoja, kad per pirmąjį fiskalinį ketvirtį jo pajamos padidės 2-4 procentais, palyginti su -0,2 procento, kurio tikėjosi rinka. Mažėjant puslaidininkių trūkumui rinkoje, bendrovė gali įvykdyti daugiau užsakymų.

Iki šiol antrojo ketvirčio rezultatus parodė daugiau nei 90 procentų S&P500 indekso atstovių, iš kurių net 82 procentai teigiamai nustebino rinką savo pasiekimais ir pranoko analitikų lūkesčius. Vienos pozityviausiai analitikus nustebinusių pramonės šakų buvo nekilnojamo turto projektų plėtotojai, pramonės įmonės ir naftos kompanijos.
 
Dar nėra komentarų