Volstryte prasčiausias pusmetis nuo 1970 metų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-07-01 01:44 Komentarai: (1)
Ketvirtadienio sesija Volstryte baigėsi reikšmingais kritimais: Dow Jones 30775.43 (-0.82%), S&P500 3785.38 (-0.88%), Nasdaq 11028.73 (-1.33%), o pagrindiniai JAV akcijų rinkos indeksai antrąjį 2022 metų ketvirtį ir pirmąjį pusmetį užbaigė su didžiausiais nuosmukiais per daugelį metų.

Daug mėnesių investuotojai turėjo grumtis su didėjančiu susirūpinimu, kad centrinių bankų griežtesnė pinigų politika sukels ekonomikos sulėtėjimą.

Dow Jones ir S&P500 užfiksavo blogiausią trijų mėnesių laikotarpį nuo 2020 metų pirmojo ketvirčio. Nasdaq Composite krito daugiau nei penktadaliu per pastaruosius tris mėnesius, o tai yra prasčiausias rezultatas nuo 2008 metų, o skaičiuojant nuo 2022 metų pradžios, šis indeksas jau susitraukė virš 31 procento.

„Rinkose yra daug rizikų, dėl kurių infliacija gali dar labiau paspartėti“ – sakė Ekonomikos ir verslo tyrimų centro ekonomistė Josie Dent.

"Rinkos nerimauja dėl pasaulinio BVP augimo, nes centriniai bankai ir toliau tvirtina, kad infliacijos mažinimas yra pagrindinis jų tikslas, o tai gali užtrukti. Vis dar nematome visiško rinkų pasidavimo, todėl galimi tolesni nuosmukiai" - sakė Flowbank investicijų direktorius Esty Dwek.

Comerica Wealth Management investicijų direktorius John Lynch atkreipė dėmesį į tai, kad sparčiai auganti infliacija, pasikeitusi FED politika ir istoriškai aukšti vertybinių popierių rinkos vertinimai buvo kančia ir skausmas investuotojams metų pradžioje.

„COVID-19 blokadų Kinijoje ir Rusijos invazijos į Ukrainą derinys dar labiau padidino nepastovumą, o investuotojai vis labiau nerimauja dėl galimos pasaulinės recesijos kitais metais“ – sakė jis.

Technologijų sektoriaus įmonių akcijų kainos krito. Nuo metų pradžios Netflix akcijos jau atpigo net 71 procentu, Apple prarado 23 procentus savo kapitalizacijos, Alphabet vertybiniai popieriai per pirmąjį pusmetį atpigo 24,8 procento, o Meta Platforms (buvęs Facebook) nuo sausio pradžios neteko 52 procentų savo rinkos vertės.

Walgreens Boots Alliance vaistinių tinklas ketvirtadienį labiausiai nukentėjo tarp Dow Jones indekso bendrovių. Jo akcijos atpigo daugiau nei 7 procentais po to, kai įmonė patvirtino lūkesčius, kad koreguotas pelnas vienai akcijai šiais metais padidės vos keliais procentais.
 
1.   Parašė C#   2022-07-01 12:02  

Sankcijos veikia labai gerai.

Kita vertus daug kur nuo pigiu bapkiu buvo burbulai, puikus akstinas juos pradurt. Ypac tech sektoriai.