Savaitės rinkų apžvalga (06.20 - 06.24)

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2022-06-26 12:27 Komentarai: (29)
Praėjusią savaitę pagrindiniai JAV indeksai stipriai kilo, nes vis daugiau analitikų pasisako, kad recesija gali aplenkti didžiausią pasaulio ekonomika, jei ir toliau darbo rinkos duomenys išliks istoriškai geri. Tuo tarpu.J. Powell tvirtino, jog šalies ekonomika yra labai tvirtoje būklėje ir atlaikys dar labiau griežtėsiančią centrinio banko vykdomą monetarinę politiką. Praėjusį mėnesį FED palūkanas padidino 75 baziniais punktais iki 1,5 – 1,75%. Artimiausias JAV centrinio banko posėdis vyks liepos 26 – 27 dienomis. Remiantis CME FedWatch Tool duomenimis, rinkoje šiuo metu skiriama 90,9% tikimybė, jog palūkanų normos bus antrą posėdį iš eilės padidintos 75 baziniais punktais, šį kartą iki 2,25 – 2,50% rėžio. Metų pabaigoje bazinės palūkanos JAV pagal prognozes turėtų pasiekti 3,5 – 3,75%.

Plačiau skaitykite čia: https://myriadcapital.lt/savaites-rinku-apzvalga-06-20-06-24/














Šis rinkodaros pranešimas parengtas, remiantis marketwatch.com, reuters.com, finance.yahoo.com, bloomberg.com, investing.com, forexfactory.com, investopedia.com, cnn.com, forbes.com pateikta informacija. MC neatliko informacijos patikrinimo, todėl negarantuoja jos teisingumo, išsamumo ir pan. Tai nėra asmeninio pobūdžio investavimo rekomendacija, nes rinkodaros pranešimas parengtas, nevertinant konkretaus asmens investavimo tikslų, rizikos tolerancijos, finansinės būklės ir pan. Informacija atspindi MC nuomonę jos pateikimo momentu ir gali bet kada pasikeisti. MC neįsipareigoja atnaujinti rinkodaros pranešime pateiktos informacijos. Rekomenduojame prieš pasinaudojant rinkodaros pranešime pateikta informacija pasitarti su nepriklausomais finansiniais patarėjais. Ši informacija yra skirta potencialiems investuotojams, kuriems priimtina aukšta rizika, jie gali prarasti 100% investuoto kapitalo ir tai neturės reikšmingos įtakos investuotojo (jo šeimos) įprastam gyvenimui. Investuotojui, siekiančiam aukštesnės grąžos, turi būti priimtinas aukštas finansinės priemonės kainos svyravimas. Ši informacija neskirta asmenims, kurie siekia investuotos sumos apsaugos, garantuotos ir/ar aiškiai numatomos investicijų grąžos.
 
1.   Parašė C#   2022-06-26 13:09  

https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/rusijos-ituzio-sulaukusi-lietuva-is-nato-laukia-lemtingu-sprendimu-jei-sito-nepamatysime-tai-bus-skaudi-nesekme-visiems.d?id=90563873

Realistiskiausias blogas (bet ne tragiskas) karinis scenarijus LT gresia toksai - rusai rombins butent i suvalku koridoriu ir jega ten padarys tranzita i Kaliningrada. Likusios LT jie nejudins, aisku tas priklausys nuo paciu vietiniu irgi, jeigu makakos kergudai megins konfrontuot, tai ilgai rinks dantis nuo asfalto, ir ta proga rusai gali okupuot ir kai ka daugiau nei suvalku koridoriu.

Dabar kiek ziurau rusisku ir anglisku blogeriu, tai visur skamba LT vardas del situ bajeriu, ir skamba aisku pagrinde negatyviame kontekste - blogiausiu atveju i situs reikalus itraukus amerikonus/NATO, galima daeit iki branduolinio karo.

Tai sveikinu visus pridurkus rusafobus, LT jau garseja ant viso pasaulio ir turi potenciala isgarset tiesiog nenormaliai - kaip topinis nevykeliu krastas, kuris padovanojo pasauliui ilgai laukta branduolini kara.

Ai ir dar norejau pridet, kad konfliktas turi potencialo vystytis gana greitai, tai musu pridurkai, kurie dabar isdalino puse ginkluotes Ukrainai, velgi bus apipilti lediniu dushu, gales kastuvais pries rusus kariaut.

 
2.   Parašė youngcat   2022-06-26 13:23  

Realistiskiausias scenarijus nesikeicia - natofobai prideja i kelnes ir toliau dirbs tik liezuviais. Liezuviais dirbs visur - ir televizijoje, ir spaudoje, ir kelnese.

 
3.   Parašė C#   2022-06-26 13:33  

Katine jeigu nekalbet apie branduolini ginkla, rusai NATO nebijo ne kiek. Viskas ka turi NATO yra modernus kompleksiniai ginklai, nedideliais kiekiais, jeigu kalbet butent apie Europos arsenala. Tie kompleksiniai ginklai grazus tik ant popieriaus, jie turi daug savu trukumu. Kaip ir su tais javelinais, is pradziu pizdielino kad cia bene vundervafle pries tankus, o paskui paaiskejo kad tai baterijos nuseda, tai neisijungia, tai brokuotos versijos ir t.t

Kas liecia zmogiska potenciala, isvis tragedija. Europoje senai niekas niekur nenori kariaut, amerikonai irgi nebenori, uzpiso juos arabiskos dykumos.

Pridurku kurie nori taip lengvai numirt 'uz tevyne', siais laikais mazoka pasidare, suprantat.

 
4.   Parašė youngcat   2022-06-26 13:40  

Tu cia dabar paemei faktus apie ruska ginluote ir bandai priklijuoti Nato ginkluotei Kazka itikinamesnio turetum sugalvoti.
O apie Javelin tai is viso tik patylet siuo atveju. Tokio efektyvumo is ju niekas nesitikejo, nerealus ginklas. Pirmoji karo faze laimeta butent ju deka.

 
5.   Parašė Deimas   2022-06-26 13:46  

C# geriau jau atominis karas nei pvz is kokiu Prienu Buca padaryta.

 
6.   Parašė C#   2022-06-26 13:48  

Tu pasidomek biski koks ginkluotes statusas Europoje, ir nereiks pezet nesamoniu. Pvz. tu paciu vokieciu armijos dydis vos 63k zmogeliu, is 80 milijonu gyventoju. Ir jie nera super gerai treniruoti, kazkokia maza dalis is ju, labiausiai elitiniai daliniai tik.

"Pirmoji karo faze laimeta butent ju deka"

Pirmoji karo faze 'laimeta' rusu idiotiskos strategijos deka. Javelin isvis ne prie ko, kai kolona papuola i pasala, priemoniu sunaikint ir be javelin pakanka. Daug technikos ukropai sunaikino su artos ir dronu combo.

"nerealus ginklas"

Nerealus, kai ukropu propaganda skaitai. Bairaktaras irgi nerealus ginklas, nerealiai dideliais kiekiais krenta zemen nuo ruskiu PVO.

 
7.   Parašė C#   2022-06-26 13:54  

"C# geriau jau atominis karas nei pvz is kokiu Prienu Buca padaryta"

Nu jo, logika pas tave tiesiog atsaldanti, ta prasme geriau atominis karas, su potencialia branduoline bomba ant Vilniaus/Kauno, negu kad nupis kelis zmogeliukus Prienuose Ukrainieciu Buca viso labo keliolika zmogeliuku, kuriuos istransliavo kaip didziausia pasaulio genocida. Ten visiska chujnia, net neaisku kas tokie numire, galejo but kareiviu aukos, kuriuos perrenge civiliais, galejo but pro-rusiski veikejai, su baltais raisciais, kuriuos ukropai susaude ir nurase ant rusu.

Su ta Buca geriau tik patylet, niekas nedare ten jokio normalaus tyrimo.

O kad ukropai galejo elgtis ziauriai su potencialiais isdavikais, tai galit but visiskai ramus ta prasme.

 
8.   Parašė Deimas   2022-06-26 13:59  

Buca butu visa Lietuva.

 
9.   Parašė youngcat   2022-06-26 13:59  

Degradaves esi visai. Apie jokia vokieciu armija as nekalbu ir nesuprantu is kur tu trauki 63k As laikau, kad Vokietija armijos is viso neturi Ten ka turi tai laikyciau teroboronos lygiu ir ne daugiau. Bet jau priimta renesanso programa.
Europoje, po Ukrainos ko gero viena rimciausiu armiju tai lenku.

 
10.   Parašė C#   2022-06-26 14:14  

Degradave cia jus, nes nesigaudot realybeje. Apskritai viena is didziausiu karo klaidu kuria galima padaryt, yra priesininko nuvertinimas. Kas vyksta pas mus diena is dienos, ir visose pridurku diskusijose. Rusai vos ne kirvukais svaidosi, o NATO tai toks supranti stebukladariu anklavas, kuris vos ne su lazeriais is kosmoso saudo. Manau rusai jus nustebintu ir gana neblogai.

Kad jie dabar uzklimpo su ukrainieciais, tai yra joks ne rodiklis. Jie turi per mazas pajegas tenais judet greit. Kodel jie nekariauja tenais full force, nezinau, klauskit Putino. Bet kokiu atveju jie sistemingai ten mala ukropus i farsa, neskubedami. Severdonecko praradimas yra vienas is kritiniu tasku. Toliau frontas nusistoves ties Slaviansku, ir kai rusai perpis juos tenais, bus pizdec. Todel kad Donbase daugiau nebelieka jokiu 8 metus rengtu poziciniu ukrep-rajonu (be Avdeevkos/Marinkos, sitie bus tupai apsupti). Viskas ka chachlai gales toliau daryt, tai dengtis miestais ir civiliais, kas yra karo nusikaltimas siaip jau.

"Buca butu visa Lietuva"

Nebutu, jeigu sedetumet tykiai.

 
11.   Parašė C#   2022-06-26 14:27  

"Europoje, po Ukrainos ko gero viena rimciausiu armiju tai lenku"

Nu jo, kai atsisviezino savo tanku parka Abramsais, tai tipo patapo labai gresmingais Gali dar angelo sparnus prie tu tanku priklijuot, kaip senais gerais laikais

Visas pagrindinis klausimas kaip jie pasiruose atlaikyt raketines rusu atakas ir aviacija. Ir viskas.

 
12.   Parašė youngcat   2022-06-26 14:47  

Didziausia klaida rusai jau padare - nuvertino priesininka. Tai su su situo tikrai niekas nepasigincys.

"Pagrindinis klausimas" del raketu pagrinde issprestas ilgam - jos utilizuojamos Ukrainoje. Bet sito yra ir kitu sprendimo budu, tai kariniu - techniniu sprendimo budu.

Del aviacijos klausimo, tai pirma ruskiams reikia ja tureti, kad lenkai galetu kazka del jos "spresti". Cia buvo padaryta kita "didziausia klaida" - priesininko pervertinimas. Ir butent del aviacijos. Net nesuprantu, kaip tai galejo nutikti, kad orku aviacija toks vundervafle gavos. Na kad beveik neturi gerai treniruotu pilotu, tai sita seniai zinojau. Bet kad tokiam lygyje technika ir tokiam mazam realiam kiekyje teturi, tai cia man buvo siurprizas. Siurprizas - milziniskas technologinis gapas tarp orku ir vakaru. Kiekius net neverta lyginti.

 
13.   Parašė C#   2022-06-26 15:08  

"Didziausia klaida rusai jau padare - nuvertino priesininka"

Rusai padare ja pradzioje, veliau istaise. Suprato kad greit nebus.

"del raketu pagrinde issprestas ilgam"

Niekas nezino kiek rusai ju turi, ir kiek pajegus pagamint. Jau praejus kelioms savaitems nuo invazijos pradzios, NATO egzpertai pezejo kad rusams turi baigtis visos tolimos raketos. Bet kaip matome, baigiasi iki dabar, jau praejus 4 menesiams.

Apie aviacija, pagrindinis keblumas yra ukrainieciu PVO. Kovos sraigtasparniai turi problemu su stingeriais/igla, lektuvai turi problemu su buk ir kitomis sistemomis.

Supranti katineli, siuo klausimu nera su kuom sulygint rusu aviacija. Nes amerikonu aviacija operavo dykumose, i vienus vartus visokiems driskiams. Bet net Irako operacijos pradzioje buvo vienas bajeris, kai driskiai sugebejo pasaut Apache is.. kalasho. Kulka perejo kiaurai per silpna vieta korpuse ir pataike pilotui i kakla, sunkiai suzeisdama. Teko leistis ant zemes, nes valdyt masina toliau buvo neimanoma. Tuos du pilotus paeme i nelaisve, o is to Apache aisku tuo metu irakieciai dar sugebejo padaryt propagandine fiesta, kaip jie tipo deda amerikonus i vieta.

Niekas niekada nesaude i amerikonus is rimtos PVO. Baisiai neobjektyvus katineli esi, maziau reiktu tokiu atveju kalbet apie technini gapa.

Aviacijos dachuje rusai turi, pastoviai ten antskrydziai, pastoviai video kaip skrenda lektuvai ir aligatoriai, ir nemazomis grupemis, po 4. Del pilotu kokybes nezinau, bet rusai dare nebloga aviacijos traininga Sirijoje, tai visgi tavo teiginiai velgi abejotini.

Manyciau kad pagrindine rusu problema yra zvalgyba/komunikacijos, tu paciu dronu/bepilociu trukumas skaudziai jiems atsiliepia.

 
14.   Parašė youngcat   2022-06-26 15:44  

Siulyciau orku aviacijos tema is viso neliesti kokia 20 metu, nes jiems tai per skaudi tema. Ir atidziau skaityti tai ka rases esu n kartu. Nes daznu atveju praktiskai mano citatas bandai pastatyti pries mane kaip savo pacio.

 
15.   Parašė C#   2022-06-26 15:45  

Apskritai visi viesai pasiekiami ginkluotes kiekiai yra chujnia, nes siaip jau protinga tokia info slept. Pvz. ta pati ukrainieciu technika, senai ten viskas turejo but sunaikinta ir issvaistyta, bet kazkaip niekaip nesibaigia. Ir aviacija rusai pastoviai numusineja iki dabar, aisku tai reti/pavieniai skrydziai pagrinde, ir sarvuotos technikos turi, ir tocka-u niekaip nesibaigia, pastoviai kazkur chujacina i rusu pozicijas, ir sviediniai artilerijai nesibaigia. Aisku nemaza tikimybe kad daug ka pristato Rytu Europos valstybes, neafisuodamos, tokio ir anokio gerio per visa buvusi rytu bloka turbut galima surinkt nemazai. Bet visviena kazkaip keista.

"Siulyciau orku aviacijos tema is viso neliesti kokia 20 metu, nes jiems tai per skaudi tema."

Skaudi tema sakyciau ant to kad rusai nepajegus gamint moderniu variantu dideliais kiekiais, o kas liecia performansa, tai nera taip blogai, kaip suokia ukropu/jankiu propa.

 
16.   Parašė C#   2022-06-26 15:55  

"Ir atidziau skaityti tai ka rases esu n kartu. Nes daznu atveju praktiskai mano citatas bandai pastatyti pries mane kaip savo pacio."

Katineli susimazink savo CSV (custva sobstvienoj vaznost), as taves tikrai nenaudoju kaip info saltinio, nes dazniausiai rasai neobjektyvu slamsta. Akivaizdziai esi rusofobas, ir labai nori kad rusai pralaimetu. Situacijos vertinimui tas nepadeda.

As tuo tarpu analizuoju abi puses, ziurau kur rusai prajobina, ir kur jie stiprus. Jus tuo tarpu vengiat kaip velnias kryziaus kalbet kur rusai stiprus, kas velgi veda prie to kas mineta anksciau - priesininko nuvertinimo.

Pasiziurek geriau kokius siurprizus ukropai ruosia rusams. Isradineja inovatyvia technika kas diena. Karas - progreso saltinis.

https://www.youtube.com/watch?v=qROxcVLBg9I

 
17.   Parašė C#   2022-06-26 16:16  

https://www.youtube.com/watch?v=WRcMzS4AISw

Svarbiausia aisku kad Ukraina palaiko LGBT community, kas yra tikrai gerai, nes LGBT einamu momentu yra vienas svarbiausiu vykstanciu reiskiniu moderniame pasaulyje. Su tokiu palaikymu Ukraina tikrai nugales, o ir veliavos galu gale panasios.

 
18.   Parašė youngcat   2022-06-26 16:22  

"Apskritai visi viesai pasiekiami ginkluotes kiekiai yra chujnia, nes siaip jau protinga tokia info slept. Pvz. ta pati ukrainieciu technika, senai ten viskas turejo but sunaikinta ir issvaistyta, bet kazkaip niekaip nesibaigia."
Su laiku daug kas isslaptinama.
Technika nesibaigia del to kad ji pasipildo. Pasipildo is ivairiu saltiniu, ir trofeju. Be to ir utilizacijos srautas ne toks didelis kaip orku. O pasibaigimu tikrai buvo.


"Ir aviacija rusai pastoviai numusineja iki dabar, aisku tai reti/pavieniai skrydziai pagrinde"
Aviacija, as galvojau kad sunaikino ar padare neveiksnia pirmosiomis karo valandomis, kaip ir PVO. Bet po to, kai orkai paskelbdavo apie sunaikinamus aviacijos kiekius kelis kart didesnius nei Ukraina kada nors turejo, tai apie ukru aviacijos praradimus pakalbesiu, kai bus kazkokiu rimtesniu duomenu. Dabar lakau kad ukru aviacija sunaikinta 99proc.

 
19.   Parašė youngcat   2022-06-26 16:22  

"ir sarvuotos technikos turi"
Na sitos technikos pasipildymo tempas neblogas. Dabar operuojama ir didesniu ir kokybiskesniu parku nei karo pries kara.


"ir tocka-u niekaip nesibaigia, pastoviai kazkur chujacina i rusu pozicijas,"
Tochka-U ir negalejo baigtis, nes ju ukrai praktiskai nenaudojo ir saugojo tik isimtiniams atvejams. Nes pas ukrus Tocka-U buvo top gun. Ten tie momentai, kai orkai Tocka-U leidzia i savus ir zombiams bando parodyti, kad tai ukru darbas, na tai jei tuo patiki tai tik tavo asmenines problemos. Zinoma, mes pries tai neturime nieko pries, daugiau tokiu epizodu. Tokiu atveju jos pas ukrus irgi turejo pasibaigt kelis kartus. Atyvesnis Tocka-U naudojimas prasidejo gavus HIMARS ir supratus kad turi nauja, kitos kartos, top gun.


"ir sviediniai artilerijai nesibaigia. "
O vat sitie buvo pasibaige, 152mm - kovo pabaigoje iki nulio, kaip teigia ukrai. Visus sandelius ispurte Rytu Europoje, net sako, kad teko dvejose salyse 152mm gamybos linijas per nauja paleisti.


" Aisku nemaza tikimybe kad daug ka pristato Rytu Europos valstybes, neafisuodamos, tokio ir anokio gerio per visa buvusi rytu bloka turbut galima surinkt nemazai. Bet visviena kazkaip keista."
Taip, Rytu Europai cia gera proga atlaisvinti sandelius i kuriuos greitu laiku atriedes siuolaikine ginkluote.

 
20.   Parašė youngcat   2022-06-26 16:32  

Nu viso, uztenka cia diskusiju su natofobais. Per daug garbes cia jiems su manim diskutuoti

 
21.   Parašė C#   2022-06-26 16:38  

"Ten tie momentai, kai orkai Tocka-U leidzia i savus ir zombiams bando parodyti, kad tai ukru darbas, na tai jei tuo patiki tai tik tavo asmenines problemos"

Tai yra melas, nes tocka-u patys rusai nenaudoja. Kad jie specialiai atsitempe ja kazkur is Rusijos skladu, tipo kad imituotu ukrainiecius, mazai tiketina.

Jeigu nezinojai katineli, ukrainieciu nacikams nusispjaut ant Donbaso ir kitu prorusisku miestu. Jie zino kad didzioji dauguma liaudies ten uz rusus, laukia rusu, ir jie be skrupulu linke terorizuot vietinius gyventojus, jeigu yra toks poreikis. Tas vyko Mariupolyje, tas vyksta ir kitur, o dabar pagrindinis terorizmas vyksta i Donecka. Ukrep-rajonas prie Avdeevkos, kuris labai rimtas irengtas, nes rusai jo niekaip neispisa iki dabar, pastoviai daba kala i Donecko civilius is pabuklu. Ir musu spauda tyli, viena karta maciau delfis per apsizioplinima parase kad Doneckas apsaudomas, paskui matyt susivoke kad geriau ta tema patylet, nes kaip tai labai ilgai ir reguliariai rusai i save saudyt pradejo. Kiek zinau kiekviena diena ten kazkur atskrenda dabar.

Sutinku, kad tie kurie patiki orku-rusu, ir elfu-ukrainieciu pasaka - cia ju asmenine problema.

"Nu viso, uztenka cia diskusiju su natofobais. Per daug garbes cia jiems su manim diskutuoti"

Bek bek, nes tiesos neatlaikysi.

 
22.   Parašė C#   2022-06-26 16:48  

"Atyvesnis Tocka-U naudojimas prasidejo gavus HIMARS ir supratus kad turi nauja, kitos kartos, top gun."

To HIMARS viso labo 4 kompleksai, cia yra beveik niekas, velgi dar vienas 'top gunas' Doneckui terorizuot.

Apie zapasu pasipildyma is trofeju, tai turbut Arestoviciaus pasakos tamsta uzsupo. Tas vapsie ten triede nesamones kad ukropai turi daugiau tanku negu pries kara, neva trofejai is rusu

Bet deja pilna video kur rusai lygiai taip pat trofejina ukropu technika, iskaitant ir modernia NATO pagalba. Labai idomu katra puse kuria labiau trofejina, ypac kai ukropai priversti nuolatos trauktis ir begt palike visus savo zaislus.

 
23.   Parašė youngcat   2022-06-26 16:49  

"Ten tie momentai, kai orkai Tocka-U leidzia i savus ir zombiams bando parodyti, kad tai ukru darbas, na tai jei tuo patiki tai tik tavo asmenines problemos"

"Tai yra melas, nes tocka-u patys rusai nenaudoja. Kad jie specialiai atsitempe ja kazkur is Rusijos skladu, tipo kad imituotu ukrainiecius, mazai tiketina."

Kada jums daeis, kad tokios nesamones skirtos tik sharikovams, o jus ant ju pasikabinat, ech...

https://twitter.com/MotolkoHelp/status/1509099435262976000

https://mil.in.ua/en/news/russia-has-been-using-tochka-u-since-the-beginning-of-the-invasion/

 
24.   Parašė C#   2022-06-26 17:10  

Kiek zinau ten buvo ir serijinis numeris, raketos kuri krito Krematorske. Problema su tom raketom, kad jos daznai palieka savo 'parasa' - raketos dalis su numeriais dazniausiai lieka sveika. Kazkaip po to atvejo, toks bandymas terorizuot su tocka-u labai greit pasibaige.

Kad rusai ju nenaudoja, gali but ir melas, jeigu jos pakankamai tikslios, tai kodel nenaudot. Bet tai automatiskai nereiskia kad ukropai minksti ir pukuoti. Beje tavo straipsnyje tik paskutine kolona normaliai galima identifikuot kaip rusu, nes ten V. Visur kitur gali but ukropu technika pateikta kaip rusu.

Bet kokiu atveju niekas nepaneigs kad daba Donecka chujarina ukropai is pabuklu. Artilerijos sviedinys issitasko pilnai, tai cia kaip sakoma, niekas irodymu nepateiks. Kita vertus, vakarams nusisikt ant bet kokiu irodymu. Rusai blogi, rusai viska meluoja.

 
25.   Parašė C#   2022-06-26 17:50  

https://www.youtube.com/watch?v=YlPZIZyWXvQ

Neblogas video, rusai svarsto kaip nubaust ta maza pribaltikos sunyti. Vienas is variantu - atjungimas nuo BRELL. Cia serious thing ? Norit pasakyt kad musu duchamorai iki dabar taip ir neprisijunge tiesiai prie Europos elektros ?

Oi blet kaip bus smagu, kai tupai atjungs elektra Kaip suprantu viskas priklauso ar Kaliningradas pajegus istempt su elektra savarankiskai, jeigu taip, tada laukit prizo-siurprizo.

 
26.   Parašė zz   2022-06-27 11:39  

Rusu fashiste, apsitriesk aukstielninkas.

 
27.   Parašė zz   2022-06-27 11:41  

Matot, kad zmogui smegenine senai nuo RUS TV perdegusi, tai kokio velnio cia is jo viesai tyciotis.

Aik and byb.o, galvijau.

 
28.   Parašė C#   2022-06-27 11:53  

As rasau rimtus komentus, kai mano oponentai desperatiskai mano siulo apsitriest ir girdisi kitame laido gale debilo kaukimas ir jie skaito kad ju paciu smegenine neperkaitus ?

Nu nu

 
29.   Parašė zz   2022-06-27 16:30  

dar karta sakau, rashiste - dvesk. Kol dar savo giminem geda netapai.