Auga group pajamos krito, tačiau pelnai padidėjo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-06-01 11:51 Komentarai: (0)
Lietuvos žemės ūkio atstovė Auga group šiandien pristatė savo pirmojo ketvirčio veiklos rezultatus. Nors pajamos krito, tačiau pelnai padidėjo. Šiandien jos akcijos Vilniaus biržoje nežymiai pinga.

Per pirmus tris šių metų mėnesius šios grupės pajamos siekė 17,561 mln. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo apie dešimt procentų mažiau.

Auga group šįkart per ketvirtį pavyko uždirbti 6,71 mln. eurų EBITDA pelno, kas lyginant su 2021 metų pirmu ketvirčiu, buvo apie septynioliką procentų daugiau. Tuo tarpu grupės grynasis pelnas pašoko dar labiau, t.y. 80,7 procento iki 1,207 mln. eurų.

„2021 metai Grupei buvo kupini iššūkių, bet dabartinė situacija leidžia daryti pozityvias prognozes šiems metams – sėja įvyko pagal planą, pasėliai yra geros būklės, oro sąlygos augalininkystės segmentui taip pat yra geros. Be to, augalininkystės produkcijos kainos yra ženkliai išaugusios. Džiugu ir tai, jog Grupės skiriamas dėmesys tvariųjų technologijų vystymui duoda rezultatų – jau pradėjome ruoštis pirmosios traktorių partijos gamybai, toliau tęsiame specializuotų pašarų technologijos bandymus ir jau atliekame pirmuosius emisijų matavimus, o 2022 metų pradžioje gautas finansavimas leido pradėti biometano gamybos vystymo darbus“ – sakė AUGA group generalinis direktorius Kęstutis Juščius.

Nuo šių metų pradžios Auga group akcijos atpigo virš trijų procentų, o per pastaruosius vienerius metus jų vertė krito virš septynių procentų. Palyginimui, OMX Vilnius GI indeksas atitinkamai smuktelėjo virš keturių procentų bei 1,4 procento.
 
Dar nėra komentarų