Vėl raudona Volstryte

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-05-20 02:00 Komentarai: (1)
Ketvirtadienio sesija Volstryte baigėsi pagrindiniams indeksams vėl nukritus: Dow Jones 31253.13 (-0.75%), S&P500 3900.79 (-0.58%), Nasdaq 11388.50 (-0.26%). Nuotaikos rinkose nervingos, o investuotojai susirūpinę dėl pasaulinio BVP augimo perspektyvų.

Galima pasakyti vieną dalyką: pastarosiomis dienomis nepastovumas Volstryte išaugo. Po penkių savaičių iš eilės kritimo, S&P500 ir Nasdaq buvo žemiausiame taške nuo 2020 metų rudens, tad šių metų korekcija pagilėjo. Nuo šios savaitės pradžios rinka bandė atsigauti, tačiau kai kurios neigiamos naujienos visą laiką trukdė. Pirmadienį buvo susirūpinta dėl recesijos Kinijoje, o trečiadienį – pragaištingos žinios iš JAV prekybos tinklų.

Ketvirtadienio sesija čia nieko neišsprendė. Optimistai gali būti patenkinti sėkmingu bandymu apginti gegužės žemumą ir sumažėjusiais pradiniais nuosmukiais. Ir tai gana nepalankiomis sąlygomis bei esant labai pratoms nuotaikoms „europietiškoje“ prekybos rinkose fazėje. Tačiau skeptikai gali skųstis padoraus atšokimo stoka jau išparduotoje rinkoje.

Akcijų rinkos buliams nuotaiką sugadino nuviliantys Cisco Systems rezultatai. Pirmaujantis tinklo įrangos gamintojas sumažino šių metų rezultatų prognozę ir pranešė, kad praėjusį ketvirtį krito pardavimai. Cisco akcijos buvo diskontuotos net 13,7 procento. Indeksus taip pat stipriai nusvėrė Apple (-2,5 procento) ir Broadcom (-4,3 procento).

Didžiųjų prekybos tinklų, praėjusiomis dienomis patyrusių didžiulį išpardavimą po įspėjimų apie didėjančias sąnaudas ir mažėjančias veiklos maržas, vertybiniai popieriai toliau pigo. Walmart akcijos ketvirtadienį nuvertėjo 2,7 procento, o Target – daugiau nei penkiais procentais. Po trečiadienio sesijos kritimo 11 procentų, Kohl tinklo rinkos vertė pakilo 4,4 procento, nepaisant to, kad grynasis pelnas pirmąjį ketvirtį pasirodė gerokai mažesnis nei tikėjosi analitikai. Be to, balandį bendrovės valdyba skundėsi didele infliacija ir „žymiu“ vartotojų paklausos susilpnėjimu. Visų metų finansinių rezultatų prognozė taip pat buvo prastesnė, nei tikėjosi Volstrytas.

Ne pati geriausia informacija gauta iš makroekonomikos fronto. Didelis pramoninio klimato indekso kritimas Filadelfijos regione kelia nerimą (nuo 17,6 punkto iki 2,6 punkto, palyginti su 16 punktų lūkesčiais). Anksčiau buvo užfiksuota dar gilesnė panašaus Niujorko rodiklio regresija. Netikėtai išaugo ir savaitės prašymų gauti bedarbio pašalpą skaičius (nuo 197 iki 218 tūkstančių, o laukta 200 tūkstančių). Konferencijų valdybos pirmaujančių rodiklių indeksas taip pat krito. Tik šiek tiek mažesnė nei rinkos sutarimas buvo būsto pardavimo statistika antrinėje rinkoje (5,61 mln., palyginti su lauktais 5,65 mln. ir 5,75 mln. kovo mėnesį).
 
1.   Parašė Doncex   2022-05-20 07:06  

Vėl žalia volstryte