Permaininga sesija Volstryte

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-05-17 02:09 Komentarai: (0)
Po stipraus atsigavimo penktadienį, pirmadienį Volstryte buvo permaininga sesija, tačiau galiausiai nugalėjo pasiūla: Nasdaq 11662.79 (-1.20%), S&P500 4008.01 (-0.39%), Dow Jones 32223.42 (+0.08%). Investuotojai galėjo susirūpinti dėl prastų Kinijos ir JAV ekonomikų duomenų.

Nasdaq ir S&P500 patyrė kritimą penkias savaites iš eilės, kas antrojo indekso atveju paskutinį kartą buvo 2011 metais. Ketvirtadienį akcijų biržos buliai išgelbėjo rinką nuo nuosmukio, o penktadienį šią sėkmę patvirtino dideli prieaugiai. Atrodė, kad kelias net iki kelių dienų atšokimui buvo atviras. Tačiau pirmadienio sesija vėl atnešė nuosmukius.

Šios dienos makroekonominis akcentas buvo mėnesinis duomenų paketas iš Kinijos, kur totalitarinės valdžios institucijos vykdo beprotišką nulinio Covido politiką. Dėl koronaviruso karantino Šanchajaus aglomeracija buvo uždaryta balandį. Tai stipriai paveikė antrosios pasaulio ekonomikos rezultatus. Krito ne tik mažmeninė prekyba, tačiau ir pramonės produkcijos apimtys, bei abiem atvejais duomenys buvo prastesni nei laukta.

Nepadėjo ir pranešimai iš JAV, kur pramonės nuotaikų indeksas Niujorko rajone gegužę nukrito iki -11,6 punkto nuo 24,6 punkto balandį. Laukta, jog rodmuo kris tik 16,5 punkto. Tai pirmas toks aiškus signalas, kad Federalinis rezervų bankas padidins palūkanų normas stipriai sulėtėjus ekonomikos augimui ar net esant recesijai Amerikoje.

Tarp atskirų įmonių išsiskyrė Tesla akcijos, kurios atpigo beveik šešiais procentais. Amazon rinkos vertė smuko dviem procentais. Krito ir kitų „augimo įmonių“ vertinimai. Twitter akcijos pirmadienį nuvertėjo dar virš aštuonių procentų, kai penktadienį smuktelėjo beveik dešimt procentų. Tai reakciją į pranešimą, jog Elon Musk „laikinai susilaiko“ nuo žiniasklaidos bendrovės įsigijimo.

Antradienį prieš prekybos sesiją bus paviešinti svarbūs Amerikos balandžio mėnesio makroekonominiai duomenys, t.y. mažmeninės prekybos ir pramonės produkcijos. Be to, vakare lauks FED vadovo Jerome Powell kalba ir dvi prekybos įmonės, t.y. Walmart bei Home Depot paviešins savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus.
 
Dar nėra komentarų