Azijos rinkose antradienį kilimas sustojo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-05-20 14:02 Komentarai: (0)
Azijos akcijų rinkos antradienį nutraukė 7 dienų iš eilės kilimą ir nusidažė raudona spalva. Daugiausia krito nekilnojamo turto bei finansinio sektoriaus bendrovių akcijos. Australijos finansinė institucija „Macquarie Group“ antradienį paskelbė, kad 16 metų trūkęs pelno augimas šiais metais gali sustoti. Tuo tarpu bankas „Credit Suisse“ sumažino Japonijos nekilnojamo turto vystymo bendrovių akcijų rekomendacijas.

Tokijo „Nikkei 225 Average“ indeksas antradienį nukrito 0,77 proc., Seulo „Kospi“ indeksas nusileido 0,6 proc., Australijos „S&P/ASX 200“ indeksas fiksavo 2,6 proc. kritimą, Kinijos „Shanghai Composite“ indeksas nusirito 4,5 proc. žemyn, o Honkongo „Hang Seng“ indeksas fiksavo 2,2 proc. nuosmukį.

Centrinis Japonijos bankas vakar kaip ir tikėtasi nepakeitė bazinės palūkanų normos, tačiau rinka į tai per daug nereagavo.

Honkongo biržoje antradienį debiutavo cemento gamybos kompanija „Asia Cement“. Jos akcijos pirmąją prekybos dieną pabrango 62 proc., o tokį kilimą paskatino ne tik pirmoji diena biržoje, bet ir galima cemento paklausa po žemės drebėjimo atstatant infrastruktūrą. Tačiau net ir šio šuolio nepakako užglaistyti tokių kompanijų kaip „China National Building Material“ ar „China Unijom“ akcijų pigimo.
 
Dar nėra komentarų