JP Morgan ragina investuotojus pasinaudoti išpardavimu

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-12-06 17:25 Komentarai: (0)
JP Morgan Chase strategai mano, kad investuotojai turėtų pasinaudoti pastaruoju metu rinkose sumažėjusiomis kainomis, kurių kritimą sukėlė naujos koronaviruso atmainos atsiradimas.

Didžiausio Amerikos banko strategai Marko Kolanovic ir Bram Kaplan naujausioje ataskaitoje teigia, kad pirmieji Omikrono duomenys rodo, kad pandemijos pabaiga gali būti „horizonte“. Jie teigia, kad istorija rodo, kad užkrečiamesnio, bet mažiau sveikatai pavojingo viruso varianto atsiradimas gali lemti tai, kad ankstesni, rimtesni COVID-19 variantai gali būti greitai „išstumti“. Banko atstovai mano, kad Omikronas gali būti mirtinos pandemijos pavertimo į labiau sezoninį gripą pradžia.

„Omikronas gali būti pajamingumo kreivės kilimo (ne išlyginimo) katalizatorius, rotacija nuo augančių įmonių prie „vertės“, Covid ir pandemijos apribojimų naudos gavėjų pardavimas bei ekonomikos atvėrimo naudos gavėjų augimas“ - rašoma JP Morgan Chase banko ataskaitoje.

„Mes matome pastarąjį šių segmentų išpardavimą kaip galimybę pirkti cikliškų įmonių, žaliavų ir kitų ekonomikos atsivėrimo naudos gavėjų akcijas, taip pat pozicijos prieš numatomą obligacijų pajamingumo didėjimą ir statesnę pajamingumo kreivę užėmimą“ - priduriama minimo banko apžvalgoje.

Žinia apie naująjį COVID-19 variantą per praėjusią savaitę sukėlė baimės jausmą pasaulio rinkose ir lėmė rizikingesnių aktyvų išpardavimą.
 
Dar nėra komentarų