Kinijos BVP augimas trečią 2021 m. ketvirtį gerokai sulėtėjo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2021-10-18 10:28 Komentarai: (1)
Savaitė pasaulio akcijų biržose baigėsi pozityvia nata – JAV „S&P 500“ pakilo 0,75 proc., Europos „Stoxx Europe 600“ 0,74 procento. Investuotojai kol kas pernelyg nesijaudina dėl prastėjančių bendrovių pelno prognozių.

„Bloomberg“ duomenimis, dėl tiekimo sutrikimų, augančių energetinių resursų kainų ir darbo jėgos trūkumo Jungtinės Karalystės bendrovių, įspėjusių investuotojus apie suprastėjusias pelno prognozes, skaičius padvigubėjo. Daugelio šalių infliacijos rodikliai toliau kopia į seniai matytas aukštumas. Infliacija Naujojoje Zelandijoje trečią ketvirtį siekė 4,9 proc. – tai sparčiausias tempas nuo 2011 m. ir 0,7 proc. punkto daugiau, negu prognozuota. Šalies centrinis bankas veikiausiai jau lapkritį padidins bazinę palūkanų normą.

Anglijos banko vadovas A. Bailey įspėjo, kad jo vadovaujama institucija privalės imtis veiksmų kainų augimui suvaldyti. Niujorko valstijos spalio mėn. pramonės sektoriaus indeksas gerokai smuktelėjo iš rugsėjo mėn. lygio ir buvo žymiai prastesnis, negu prognozuota. Lūkesčius nuvylė ir Mičigano universiteto spalio mėn. vartotojų pasitikėjimo indeksas, o mažmeninės prekybos pardavimai rugsėjį, palyginus su rugpjūčių, paaugo 0,7 proc. (prognozuotas 0,2 proc. smuktelėjimas).

Šįryt paskelbta, kad Kinijos ekonomika trečią 2021 m. ketvirtį augo 4,9 proc., metiniu tempu (0,1 proc. punkto mažiau, negu tikėtasi). Šaliai susiduriant su energetinių resursų krize, augimo tempas, palyginti su antruoju ketvirčiu, nukrito net 3 proc. punktais (nuo 7,9 procento). Labiausiai nukentėjo pramonės produkcija, o mažmeninės prekybos pardavimų augimas viršijo lūkesčius (4,4 proc., prognozė – 3,5 procento). Azijos akcijų biržose šįryt indeksų kryptys išsiskyrė – 8.30 val. Lietuvos laiku Honkongo „Hang Seng“ smuktelėjo 0,54 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ 0,47 proc., Indijos „BSE 30“ pakilo 0,82 procento.

OMXB indeksas kilo ketvirtą prekybos sesiją iš eilės (+0,61 procento). 200 tūkst. eurų prekybos apyvartą viršijo visi trys bankai („Coop Pank“ +2,42 proc., Šiaulių bankas +0,14 proc.., „LHV Group“ +1,20 proc.) ir „Ignitis grupė“ (+0,25 procento). Kainos ūgtelėjimu išsiskyrė „Novaturas“ (+4,10 procento). Kelionių organizatorius paskelbė, kad rugsėjį gauta 15,5 mln. eurų pajamų, o bendros sausio-rugsėjo mėn. pajamos siekė 75,05 mln. eurų (148 proc. daugiau, negu 2020 m. ir 46 proc. mažiau, negu 2019 m. tuo pačiu laikotarpiu).

Pirminį viešąjį akcijų siūlymą įgyvendinanti Latvijos finansinių paslaugų bendrovė „DelfinGroup“ paskelbė, kad jo metu pritraukta daugiau, negu 8 mln. eurų kapitalo, išplatinta 73 proc. maksimalaus planuoto 7,3 mln. akcijų kiekio. Platinime dalyvavo 5927 investuotojai, iš kurių 10 – instituciniai.
 
1.   Parašė Doncex   2021-10-18 17:24  

SEB naujienos 📰 🤮.

Tuoj pakils trigubai kaip apyvartas belenkokias padarys Kinija turi dabar labai daug darbo, viskas atsidarineja.
Dirba kaio niekad nedirbo...

Nevykėliai kurie lauke krizės vėl failina ir su sikpopieriu toliau sėdi.

Kaip kas nesupranta kad krizė jau įvyko praeitais metais kaip sustojo fabrikai, numušė akcijų, indeksų kainas kažkas uzsipirko žemai ir kala dabar vėl naujas virsunes tai tik pradžia sikpopieriaus pilnas pasaulis atspauzdinta...

Niekas rimti dėdės nenori laikyti casho.

O mailius nevykėliai galvoja priešingai.

Linkiu is negatyvo mąstymo pereiti viską mąstyti pozityviai tik tada ateis prasvitimas bei tikras profitas.

Sėkmės 🤞