JAV mažiausiai nuo pandemijos pradžios naujų bedarbių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-10-14 16:03 Komentarai: (0)
Per savaitę naujų bedarbių Amerikoje ne tik sumažėjo bei buvo mažiau nei laukta, tačiau tuo pačiu šis rodiklis yra pats kukliausias nuo pandemijos pradžios.

Šįkart naujų prašymų suteikti bedarbio pašalpą buvo pateikta tik 293 tūkstančiai, o prognozuota, kad šis rodiklis sieks vidutiniškai 319 tūkstančių. Ankstesnės savaitės skaičius po korekcijos buvo kilsteltas trimis tūkstančiais iki 329 tūkstančių.

Tai buvo jau antrą savaitė iš eilės kai mažėjo naujų paraiškų suteikti bedarbio pašalpą. Tuo pačiu tai jau dvidešimt trečia savaitė iš eilės kai naujų bedarbių skaičius Amerikoje yra mažesnis už penkis šimtus tūkstančių.

Keturių savaičių slenkamasis vidurkis, išlyginantis skaičiaus nepastovumą, palyginti su ankstesnės savaitės vidurkiu, smuktelėjo. Šis rodiklis krito nuo 344.75 iki 334.25 tūkstančių. Kas yra žemiausias skaičius nuo pandemijos pradžios, o prieš ją jis sudarė 215 tūkstančių.

Žmonių, jau gaunančių paramą, vadinamos tęstinės paraiškos, skaičius per savaitę krito nuo 2,727 iki 2,593 milijonų, o prognozuota, kad jis smuks kiek mažiau iki vidutiniškai 2,675 milijonų. Apie šį rodiklį pranešama su vienos savaitės vėlavimu. Prieš metus, prieš įsibėgėjant koronaviruso pandemijai, jis siekė 3,44 milijonus, tad dabar šis rodiklis jau yra pastebimai žemesnis.
 
Dar nėra komentarų