JPMorgan Chase & Co. pozityviai pradėjo rezultatų skelbimo sezoną

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-10-13 17:06 Komentarai: (0)
Didžiausias pagal valdomą turtą Amerikos bankas JPMorgan Chase & Co. šiandien paviešino savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kurie viršijo lūkesčius. Prie pelno augimo tuo pačiu prisidėjo sumažinti rezervai galimoms blogoms paskoloms. Tačiau prasidėjus prekybos sesijai šio banko akcijos pigo: JPMorgan Chase & Co. 161,19 (-2,52%).

Per praėjusį ketvirtį minimam bankui pavyko uždirbti 11,687 mlrd. dolerių arba 3.74 dolerius akcijai grynojo pelno, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo beveik ketvirtadaliu daugiau, tiesa, lyginant su antru šių metų ketvirčiu, pelnas krito dviem procentais.

Tuo tarpu rinkoje laukta, jog JPMorgan Chase & Co. ketvirčio pelnas akcijai sieks vidutiniškai tik tris dolerius.

Kaip minėta, prie pelno augimo prisidėjo ir 1,527 mlrd. dolerių sumažinti rezervai galimoms blogoms paskoloms, kai ketvirtį prieš tai jie sumažinti 2,285 mlrd. dolerių. Prieš metus bankas buvo sudaręs 611 milijonų dolerių vertės rezervus galimoms blogoms paskoloms.

JPMorgan Chase & Co. banko trečiojo ketvirčio pajamos siekė 30,441 mlrd. dolerių, o laukta, kad sudarys vidutiniškai 29,8 mlrd. dolerių. Palyginus su ankstesniu ketvirčiu, jos krito trimis procentais, o lyginant su praėjusių metų trečiu ketvirčiu, pakilo dviem procentais. Banko pajamos iš prekybos fiksuoto pajamingumo vertybiniais popieriais smuko penktadaliu iki 3.67 mlrd. dolerių, o laukta, jog sudarys vidutiniškai 3.73 mlrd. dolerių. Kitą vertus pajamos iš prekybos akcijomis sudarė 2.6 mlrd. dolerių ir viršijo lūkesčius, kad jos sieks vidutiniškai 2.16 mlrd. dolerių.

Bendrai po pirmų devynių šių metų mėnesių šio banko grynasis pelnas siekia 37,935 mlrd. dolerių, o pajamos - 92,392 mlrd. dolerių, kai prieš metus sudarė atitinkamai 16,995 ir 90,616 mlrd. dolerių. Blogų paskolų rezervai sumažinti 7,968 mlrd. dolerių, kai prieš metus per pirmus devynis mėnesius padidinti 19,369 mlrd. dolerių.

Nuo šių metų pradžios JPMorgan Chase & Co. banko rinkos vertė pakilo apie trisdešimt vieną procentą, o per pastaruosius vienerius metus - beveik dviem trečdaliais. Palyginimui, Dow Jones Industrial Average indekso vertė atitinkamai paaugo apie dvyliką procentų ir beveik penktadaliu.


Šio banko akcijų kaina po nepavykusio bandymo pakilti virš prieš tai buvusio pasiekto piko ir toliau išlieka korekcinėje - konsolidacinėje fazėje.

 
Dar nėra komentarų