Tallinna Kaubamaja Grupp vėl pagerino veiklos rezultatus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-10-12 17:45 Komentarai: (0)
Estijos mažmeninės prekybos kompanija Tallinna Kaubamaja Grupp, kuri veikia įvairiose srityse, pirmoji tarp Baltijos biržų atstovių pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kurie buvo pagerinti, o ypač šoktelėjo pelnai.

Per trečiąjį šių metų ketvirtį šios grupės pajamos siekė 206,15 mln. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo vir
š šešių procentų daugiau. Supermarketų padalinio pajamos, kurios yra absoliučiai didžiausios, augo apie šešis procentus, bendros paskirties parduotuvių nežymiai krito, pajamos iš prekybos automobiliais paaugo virš dešimt procentų.

Tallinna Kaubamaja Grupp šįkart pavyko uždirbti 23.4 mln. eurų EBITDA pelno, kas palyginus su praėjusių metų trečiu ketvirčiu, buvo virš trisdešimt procentų daugiau. Tuo tarpu grynasis pelnas pašoko dar labiau, t.y. 69.1 procento iki 12,578 mln. eurų.

Kalbant apie pirmų devynių šių metų mėnesių veiklos rezultatus, tai pajamos paaugo beveik dvyliką procentų iki 604,103 mln. eurų, EBITDA pelnas - 25.9 procento iki 57.1 mln. eurų, o grynasis pašoko 76.4 procento iki 20,305 mln. eurų.

Nuo šių metų pradžios Tallinna Kaubamaja Grupp rinkos vertė pakilo apie dvyliką procentų, o per pastaruosius vienerius metus - beveik dvidešimt vienu procentu. Palyginimui, OMX Tallinn GI indeksas atitinkamai pašoko 37,5 ir 56,9 procento.
 
Dar nėra komentarų