Reguliatorius nurodė Evergrande vengti įsipareigojimų neįvykdymo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-09-23 15:00 Komentarai: (0)
Kinijos finansų rinkos reguliuotojas davė nurodymus antrai pagal dydį šalies nekilnojamo turto projektų plėtotojai China Evergrande Group.

Instrukcijose nurodoma minimai Kinijos kompanijai sutelkti dėmesį į statomų objektų užbaigimą. Ji taip pat turi sumokėti individualiems investuotojams. Taip pat tikimasi, kad Evergrande išvengs įsipareigojimų neįvykdymo dolerinių obligacijų atveju.

Per susitikimą su bendrovės atstovais reguliavimo institucija nurodė įmonei aktyviai bendrauti su kreditoriais ir vengti įsipareigojimų neįvykdymo, tačiau nepateikė daugiau konkrečių nurodymų, Bloomberg sakė šaltinis.

Susirūpinimas dėl Evergrande, kuri turi 305 mlrd. JAV dolerių skolos naštą, žlugimo neigiamai paveikė pasaulines rinkas šios savaitės pradžioje. Buvo baiminamasi, kad bankrotas gali pakenkti visai Kinijos ekonomikai ir kitų šalių ekonomikoms.

Evergrande ketvirtadienį turėjo sumokėti palūkanas už obligacijas. Dieną prieš tai pasirodė informacija apie bendrovės susitarimą su Kinijos kreditoriais. Nežinoma, kaip bus sprendžiamas atvejis, kai užsienio kreditoriai laukia 83,5 mln. dolerių sumokėjimo. Evergrande turi trisdešimt dienų tai padaryti.

Kitą vertus, remiantis neoficialiais pranešimais, Kinijos vyriausybė paprašė vietos valdžios institucijų pasiruošti galimam Evergrande Group žlugimui. Vietos valdžios institucijoms ir valstybės kontroliuojamoms įmonėms buvo liepta veikti tik netvarkingo nekilnojamo turto milžino bankroto atveju.

Mažesnių šio sektoriaus atstovų gali būti paprašyta perimti minimos nekilnojamo turto bendrovės projektus. Be to, norėdamas sumažinti krizės padarinius, Pekinas gali sušvelninti mažesnių miestų rinkos taisykles, nors tai neužbaigs jo kampanijos „atvėsinti“ šio sektoriaus kainas.

Panašūs straipsniai:

(Kinija,ekonomika,nekilnojamas turtas)

2024-04-18 » JAV ir Kinijos skolos kelia grėsmę pasaulio finansams
2024-04-17 » Pasaulis turi problemų dėl stipraus dolerio ir aukštų palūkanų JAV
2024-04-16 » FED vadovas pasigenda pažangos infliacijos mažėjime
2024-04-16 » C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų
2024-04-16 » Vokietijos lūkesčių indeksas pakilo devintą mėnesį iš eilės
2024-04-16 » Kinijos ekonomikos augimas paspartėjo ir viršijo lūkesčius
2024-04-15 » Mažmeninė prekyba JAV augo sparčiau nei laukta
2024-04-15 » Europoje pramonė augo, o Lietuvoje smuktelėjo
2024-04-12 » Infliacija šiais metais sumažės, bet nebus įveikta
2024-04-11 » ECB penktą kartą iš eilės nepakeitė palūkanų, bet jau buvo norinčių jas mažinti

 
Dar nėra komentarų