Šiandien Vilniuje prasideda „East Capital“ konferencija

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-05-12 09:45 Komentarai: (0)
Šią savaitę Vilniuje apie Baltijos šalių ir Rytų Europos perspektyvas diskutuos didžiausių regiono investuotojų ir finansinių institucijų atstovai. Daugiau kaip 150 dalyvių iš daugiau kaip 30 šalių atvyksta į tarptautinės investicijų valdymo bendrovės „East Capital“ investuotojų, partnerių ir žurnalistų susitikimą „East Capital Summit Vilnius 2008“, vyksiantį gegužės 12-14 dienomis viešbutyje „Reval Hotel Lietuva“.

Renginio tikslas – suteikti dalyviams galimybę pasidalyti įžvalgomis apie regioną, susipažinti su „East Capital“ investavimo strategija ir susitikti su geriausių nekilnojamojo turto, energetikos, bankininkystės bei transporto bendrovių, kurioms „East Capital“ patikėjo savo klientų investicijas, atstovais.

Susitikimas savo dėmesį skirs naujosioms Europos valstybėms, sparčiai žengiančioms į naują raidos fazę. Nepaisant Baltijos šalyse, o taip pat Bulgarijoje ir Rumunijoje pastebimų ekonomikos perkaitimo ženklų, manoma, kad regiono vystymasis išliks bent dvigubai spartesnis už dabartinės euro zonos šalių. Rytų Europos augimą ypač skatina Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos, kurios regiono šalims bus teikiamos iki 2013 metų, o taip pat besivystanti valstybinio ir privataus sektorių partnerystė, suteikianti daug įdomių tarptautinio investavimo galimybių.

Pirmasis „East Capital Summit“ renginys vyko 2004 metais. Paskatinti sėkmės ir gerų dalyvių atsiliepimų, organizatoriai investuotojų ir partnerių susitikimą, tapusį svarbiausiu kompanijos renginiu klientams, kasmet rengia vis kitoje regiono šalyje. Praeitais metais „East Capital Summit“ vyko Taline.

„East Capital“ – nepriklausoma tarptautinė investicijų valdymo bendrovė, besispecializuojanti ir pirmaujanti Rytų Europos finansų rinkose. Pagrindinė bendrovės buveinė įsikūrusi Stokholme, atstovybės – Paryžiuje, Taline, Maskvoje, Osle, Hon Konge ir Milane. „East Capital“ aktyviai valdo daugiau kaip 5,7 mlrd. eurų vertės viešojo ir privataus sektorių turtą ir investavimo strategiją grindžia nuodugniomis žiniomis apie rinkas, fundamentaliąja analize bei dažnais savo ekspertų apsilankymais verslo įmonėse.
 
Dar nėra komentarų