Vėl pastebimas išpardavimas Kinijos akcijų rinkoje

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-07-27 13:00 Komentarai: (0)
Antradienį Honkongo biržos pagrindinis indeksas Hang Seng nukrito net virš keturių procentų, o štai Kinijos Shanghai Composite sesiją baigė 2,5 procento nuosmukiu.

Tai dar viena staigaus išpardavimo diena Kinijos ir Honkongo akcijų rinkose, kurią sukėlė Kinijos reguliavimo institucijų veiksmai.

Kinijos interneto milžinės Alibaba akcijos antradienį prarado beveik septynis procentus savo vertės, Tencent rinkos vertė smuko 8,5 procento, o Meituan - net dvyliką procentų.

Pirmadienio vakarą Kinijos reguliavimo institucijos paskelbė dar vieną teisės aktų paketą - šįkart smogta į siuntų įmones. Jame numatyta, kad šios įmonės savo kurjeriams turės mokėti vietinį minimalų atlyginimą.

Tai be kitų gali sumažinti Meituan ir Alibaba priklausančio Ele.me pelnus. Anksčiau Kinijos reguliavimo institucijos smogė švietimo įmonėms ir technologijų gigantams, tokiems kaip Alibaba, Tencent ir Didi Chuxing.

Nuo šių metų pradžios Hang Seng indekso vertė susitraukė apie aštuonis procentus, o Shanghai Composite - apie tris procentus.
 
Dar nėra komentarų