Įspūdingai šoktelėjo Tesla veiklos rezultatai bei viršijo lūkesčius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-07-27 00:14 Komentarai: (0)
Amerikiečių elektrinių automobilių gamintoja Tesla pasigyrė, jog sugebėjo jau net aštuntą ketvirtį iš eilės baigti pelningai, be to, veiklos rezultatai pastebimai šoktelėjo ir viršijo lūkesčius, tiesa, investicijos į bitkoiną sumažino pelną. Po prekybinės sesijos metu šios įmonės akcijos brango: Tesla 672,10 (2,20%).

Per praėjusį ketvirtį minimos kompanijos pajamos buvo rekordinės ir siekė 11,958 mlrd. dolerių, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo beveik dvigubai daugiau, kai rinkoje laukta, jog ketvirčio pajamos sieks vidutiniškai 11,3 mlrd. dolerių. Tesla automobilių pardavimai per lyginamąjį laikotarpį kiekine išraiška pašoko 121 procentu, o štai gamyba - 151 procentu.

Šįkart minimos elektromobilių gamintojos pakoreguotas EBITDA pelnas siekė 2,487 mlrd. dolerių, kas palyginus su 2020 metų antru ketvirčiu, buvo daugiau nei dvigubai daugiau. Tuo tarpu grynasis pelnas pašoko nuo 129 mln. dolerių iki net 1,142 mlrd. dolerių arba iki 1.02 dolerių akcijai.

Pakoreguotas Tesla ketvirčio pelnas akcijai siekė 1,45 dolerius, o prognozuota, kad sudarys vidutiniškai tik 0,98 dolerius.

Tiesa, investicijos į bitkoiną Tesla ketvirčio pelną šįkart sumažino 23 milijonais dolerių.

Nuo metų pradžios minimos kompanijos rinkos vertė krito apie septynis procentus, bet per pastaruosius vienerius metus pašoko beveik šimtą keturių procentų.


Tesla akcijų kaina po įspūdingo šuolio nuo šių metų pradžios yra korekcinėje - konsolidacinėje fazėje, kurios aiškios pabaigos vis dar nematyti.

 
Dar nėra komentarų