Mažmeninė prekyba Amerikoje krito labiau nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-06-15 15:34 Komentarai: (0)
Šiandien paaiškėjo, jog per paskutinį šių metų pavasario mėnesį mažmeninės prekybos apimtys Amerikoje susitraukė labiau nei laukta, tačiau balandžio mėnesį šis rodiklis ūgtelėjo, nors anksčiau skelbta, jog nepakito.

Gegužę, palyginus su ankstesniu mėnesiu, šioje šalyje mažmeninė prekyba susitraukė 1,3 procento, o laukta, jog kris vidutiniškai tik 0,8 procento. Bet pozityvi naujiena yra ta, kad balandį ji paaugo 0,9 procento, nors prieš tai skelbta, jog mažmeninė prekyba nepakito.

Tai pirmas nuosmukis per tris mėnesius, o daugiausia sumažėjo statybinių medžiagų ir sodo įrangos (5,9 procento), automobilių (3,9 procento) ir elektronikos parduotuvių (3,4 procento) pardavimai.

Kiti pardavimų kritimai JAV taip pat buvo pastebėti bendro pobūdžio parduotuvėse (5 procentai), universaliųjų prekių parduotuvėse (3,3 procento), baldų (2,1 procento) ir sporto prekių, hobių, muzikos instrumentų ir knygų parduotuvėse (0,8 procento).

Kitą vertus gegužę Amerikoje ūgtelėjo drabužių (trimis procentais), sveikatos ir asmens priežiūros parduotuvių (1,8 procento), restoranų ir barų (1,8 procento), maisto ir gėrimų parduotuvių (vienu procentu) bei degalinių (0,7 procento) pardavimai.

Atmetus degalų ir automobilių pardavimus, gegužę JAV mažmeninė prekyba smuko 0,8 procento, kai mėnesį prieš tai augo 0,1 procento, nors anksčiau skelbta, jog susitraukė 0,8 procento.

Taip vadinama bazinė mažmeninė prekyba, kurią apskaičiuojant neatsižvelgiama į maisto paslaugų, automobilių, degalų bei statybinių medžiagų pardavimus, per praėjusį mėnesį Amerikoje krito 0,7 procento, kai laukta 0,6 procento susitraukimo. Balandžio mėnesio šio rodiklio nuosmukis buvo sumažintas nuo 1,5 iki 0,4 procento.

Tuo tarpu šių metų gegužę lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, šioje šalyje mažmeninės prekybos apimtys pašoko net 28,15 procento, kai balandį metinis prieaugis siekė 53,4 procento.
 
Dar nėra komentarų