Smuktelėjo Grigeo grupės pajamos ir pelnai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-05-26 17:13 Komentarai: (0)
Sanitarinio buitinio popieriaus ir jo gaminių bei gofruotojo kartono ir pakuočių iš jo gamyba užsiimanti Grigeo grupė pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kurie pablogėjo.

Per pirmus tris šių metų mėnesius minimos grupės pajamos siekė 35,056 mln. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo apie tris procentus mažiau.

Tuo tarpu kadangi pardavimų savikaina faktiškai nepakito, t.y. tik nežymiai smuktelėjo, kai pajamos krito labiau, tad nieko stebėtino, jog grupės pelnai irgi smuktelėjo bei krito daugiau nei pajamos. Štai Grigeo grupės EBITDA pelnas per praėjusį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, sumažėjo apie vienuoliką procentų iki 6,4 mln. eurų, o grynasis pelnas susitraukė dar labiau, t.y. virš septyniolikos procentų iki 3,322 mln. eurų.

Grupės grynieji pagrindinės veiklos pinigų srautai per pirmus tris šių metų mėnesius siekė 4,611 mln. eurų, kai prieš metus per tą patį laikotarpį buvo didesni ir sudarė 7,087 mln. eurų.

Nuo metų pradžios Grigeo akcijos Vilniaus biržoje pabrango beveik trisdešimt šešiais procentais, o per pastaruosius vienerius metus jų vertė pašoko virš šešiasdešimt procentų. Palyginimui, OMX Vilnius GI indekso vertė atitinkamai paaugo virš dvylikos procentų ir beveik dvidešimt devyniais procentais.
 
Dar nėra komentarų