Amerikoje pinga mediena

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-05-17 14:03 Komentarai: (1)
Vos prieš porą savaičių rašėme, kad medienos kainos Amerikoje itin pastebimai šoktelėjo ir šturmuoja vis naujesnius rekordinius lygius. Tuo tarpu praėjusią savaitę ji nuosekliai pigo, t.y. visas penkias dienas, kas buvo ilgiausia tokia serija šiais metais.

Medienos prekybos tarpininko Deacon Trading prezidentas ir įkūrėjas Stinson Dean teigia, kad tai dinamiško šios medžiagos kainų augimo pabaiga. Kurį laiką jis tikino, kad medienos kainos padidėjimas pastaraisiais mėnesiais buvo de facto vadinamojo trumpųjų pozicijų išspaudimo pasekmė.

Kainos augimas susidarė iš to, kad medienos sandėliai statybos įmonėms įsipareigojo parduoti daugiau medienos, nei vėliau buvo galima rasti rinkoje. Tai privertė juos bet kokia kaina pirkti medžiagą, kad įvykdytų užsakymus. Stinson Dean sako, kad pastarosiomis savaitėmis pirkėjų pusėje įvyko ryškus pokytis, o tai rodo situacijos pasikeitimą. Dėl to jis tikisi, kad kainos ne tik negrįš prie „senų“ aukštumų, bet nukris dar žemiau.

„Per ateinančias penkias savaites matysime didelį spaudimą žemyn“ - sakė jis.

Medienos prekybos tarpininko Deacon Trading prezidentas ir įkūrėjas taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad dideli prekybos tinklai, tokie kaip Home Depot ir Loews, sukaupė dideles medžiagų atsargas, todėl apribos jų pirkimus. Rezultatas bus daugiau medienos rinkoje, o tai turėtų sumažinti kainą.

Penktadienį mediena Čikagos biržoje atpigo virš keturių procentų iki 1390 dolerių, kai dar prieš daugiau nei savaitę šios žaliavos kaina buvo pašokusi iki net 1733.5 dolerių, kas yra visų laikų rekordinis lygis. Per savaitę ši žaliava atpigo net beveik septyniolika procentų, kai savaitę prieš tai pabrango beveik dvidešimt dviem procentais.

Nuo metų pradžios mediena Amerikoje pabrango devyniasdešimt keturiais procentais, o per pastaruosius vienerius metus - virš trijų šimtų procentų.
 
1.   Parašė IT17   2021-05-17 14:06  

nu va ir hyper infliacijos pradzios pabaiga, taip greiciausiai bus ir su kitom zaliavom.... po paklausos soko, nusileidziam ant zemes....