Sėkminga W.Buffett įmonės metų pradžia

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-05-03 01:42 Komentarai: (0)
Legendiniam investuotojui ir milijardieriui Warren Buffett priklausanti investicinė kompanija Berkshire Hathaway pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kuriuos pavyko pagerinti.

Per pirmus tris šių metų mėnesius šios investicinės kompanijos veiklos pelnas siekė 7,018 mlrd. dolerių, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo beveik penktadaliu daugiau. Veiklos pelnas iš draudiminės veiklos pašoko daugiau nei du kartus iki 764 mln. dolerių, draudiminės - investicinės veiklos veiklos pelnas smuko apie tryliką procentų iki 1,208 mlrd. dolerių, geležinkelių, energijos ir komunalinių paslaugų padalinių veiklos pelnas paaugo apie dvyliką procentų iki 1,954 mlrd. dolerių, o kitų verslo sričių veiklos pelnas pakilo 28,5 procento iki 2,619 mlrd. dolerių

Tuo tarpu pelnas iš investicinės veiklos, t.y. turimų investicijų vertės pokyčių, siekė 4,693 mlrd. dolerių, kai per 2020 metų pirmąjį ketvirtį dėl kritimo finansų rinkose buvo patirtas net 55,617 mlrd. dolerių nuostolis. Įvertinus investicinę veiklą, Berkshire Hathaway ketvirčio grynasis pelnas siekė 11,711 mlrd. dolerių, kai prieš metus per tą patį ketvirtį patirtas net 49,746 mlrd. dolerių grynasis nuostolis.

Pelnas B klasės akcijai siekė 5.09 dolerius, kai laukta, jog sudarys vidutiniškai tik 2.55 dolerius.

Šios investicinės kompanijos pajamos per praėjusį ketvirtį siekė 64,599 mlrd. dolerių, o prieš metus per tą patį laikotarpį sudarė 61,265 mlrd. dolerių. Analitikai laukė, jog pajamos sieks vidutiniškai 63.41 mlrd. dolerių.

Per ketvirtį Warren Buffett investicinės kompanijos turimų laisvų lėšų vertė pakilo apie penkis procentus iki 145,4 mlrd. dolerių. Kompanija per ketvirtį savo nuosavų akcijų biržoje supirko už 6,6 mlrd. dolerių, kai ketvirtį prieš tai - už devynis milijardus dolerių.

Nuo metų pradžios Berkshire Hathaway A ir B klasės akcijų kainos pakilo po 18,6 procento, o per pastaruosius vienerius metus - 46,4 ir 46,8 procento.


Šios kompanijos akcijų kaina praėjusių metų pabaigoje pakilo virš prieš tai buvusio pasiekto piko, po ko sulaukėme šio judesio tvarumo testavimo. Paaiškėjo, jog tai buvo tvarus judesys, tad augimo tendencija prasitęsė. Nuosekliai šturmuojami vis naujesni rekordiniai lygiai.

 
Dar nėra komentarų