Novaturo veikla pelninga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-04-28 19:33 Komentarai: (0)
Kelionių paslaugas siūlantis Novaturas sugebėjo taip efektyviai sumažinti išlaidas, kad nepaisant pastebimo pajamų kritimo, jo veikla per praėjusį ketvirtį buvo pelninga.

Per pirmą šių metų ketvirtį šios įmonės pajamos siekė tik 5,571 mln. eurų, kas lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo net virš septyniasdešimt šešių procentų mažiau, tačiau štai pardavimų savikaina krito dar labiau, t.y. aštuoniasdešimt vienu procentu.

Kelionių organizatorius per pirmus tris mėnesius aptarnavo 8,9 tūkstančio klientų, arba net 71,4 procento mažiau nei prieš metus. Žinoma, tai tiesiogiai susiję su pandeminiais ribojimais. Lietuvoje klientų skaičius krito beveik šešiasdešimt vienu procentu, Latvijoje - net 84,1 procento, o Estijoje sumažėjo beveik trimis ketvirtadaliais.

Novaturui per praėjusį ketvirtį pavyko uždirbti 0,615 mln. eurų EBITDA pelno ir 0,191 mln. eurų grynojo pelno. Prieš metus per tą patį ketvirtį veikla buvo nuostolinga, t.y. EBITDA buvo neigiama ir siekė 0,19 mln. eurų, o štai grynasis nuostolis sudarė 0,353 mln. eurų.

Kompanija pažymi, jog kovo mėnesį aptarnautų klientų skaičius siekė 6,4 tūkstančio, kas yra aštuoniolika procentų daugiau nei atitinkamu laikotarpiu pernai. Tuo tarpu pajamos smuktelėjo šešiais procentais iki 4,1 mln. eurų.

Šiais metais Novaturo akcijų kaina Vilniaus biržoje pašoko net keturiasdešimt dviem procentais, o per pastaruosius vienerius metus - beveik dvigubai.
 
Dar nėra komentarų