Coop Pank pelnas beveik padvigubėjo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-04-21 12:00 Komentarai: (0)
Estijos bankas Coop Pank šiandien pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kurie lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo pagerinti. Šiandieninės prekybos metu jo akcijos brangsta: Coop Pank 2,22 (1,6%).

Per pirmus tris šių metų mėnesius minimam bankui pavyko uždirbti 2,835 mln. eurų grynojo pelno, kas palyginus su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, buvo beveik dvigubai daugiau, na o lyginant su ankstesniu ketvirčiu, pelnas augo septyniolika procentų.

Coop Pank banko grynosios palūkanų pajamos per pirmąjį šių metų ketvirtį siekė 8,043 mln. eurų, kas palyginus su ankstesniu ketvirčiu, buvo trimis procentais daugiau, na o lyginant su 2020 metų pirmu ketvirčiu, jos paaugo dvidešimt septyniais procentais. Tuo tarpu grynosios komisinių ir kitos pajamos augo atitinkamai penktadaliu ir dvidešimt keturiais procentais iki 0,648 mln. eurų.

Estijos banko finansinio turto vertės sumažėjimo išlaidos šįkart siekė 0,771 mln. eurų, kas palyginus su ankstesniu ketvirčiu, buvo aštuoniais procentais daugiau, na o lyginant su praėjusių metų pirmu ketvirčiu, šis rodiklis smuktelėjo trisdešimt šešiais procentais.

Nuo šių metų pradžios Coop Pank kapitalizacija išsipūtė net beveik aštuoniasdešimt penkiais procentais, o per pastaruosius vienerius metus - beveik 114 procentų. Palyginimui, OMX Tallinn GI indekso vertė atitinkamai pakilo virš dvidešimt vieno procento ir 49,1 procento.
 
Dar nėra komentarų