PZU ketvirčio pelnas didesnis nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-03-25 14:10 Komentarai: (0)
Lenkijos draudimo milžinė PZU, kuriai priklauso Lietuvos draudimas, šiandien pristatė savo praėjusių metų veiklos rezultatus. Nors ketvirčio pelnas krito, tačiau buvo didesnis nei laukta. Varšuvos biržoje jos akcijos brangsta:PZU 34.16 (+1.36%).

Per praėjusį ketvirtį minimai draudimo kompanijai pavyko uždirbti 721 mln. zlotų grynojo pelno, kas yra septyniolika procentų daugiau už analitikų prognozių vidurkį. Lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pelnas smuko dvidešimt trimis procentais, na o lyginant su praėjusių metų trečiu ketvirčiu, jis susitraukė devyniolika procentų.

PZU pajamos per paskutinį praėjusių metų ketvirtį siekė 6,58 mlrd. zlotų, kas atitiko lūkesčius. Lyginant su ankstesniu ketvirčiu, jos paaugo septyniolika procentų, o lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, krito dviem procentais.

Bendrai per visus praėjusius metus šios Lenkijos draudimo kompanijos konsoliduotos pajamos siekė 23,866 mlrd. zlotų, o grynasis pelnas sudarė 2,53 mlrd. zlotų. Palyginus su 2019 metais, pajamos krito virš vieno procento, o štai grynasis pelnas susitraukė kiek daugiau nei perpus.

Kaip rašoma pranešime, rezultatų sumažėjimas 2020 metais yra COVID-19 poveikis, visų pirma tai padidino paskolų nurašymą bankų veikloje (PZU yra Pekao ir Alior bankų akcininkė).

Nuo metų pradžios PZU akcijų kaina Varšuvos biržoje pakilo apie šešis procentus, o per pastaruosius vienerius metus ūgtelėjo virš dvidešimt vieno procento. Palyginimui, WIG20 indekso vertė atitinkamai krito apie penkis procentus ir paaugo virš trisdešimt vieno procento.
 
Dar nėra komentarų