Morgan Stanley veiklos rezultatai viršijo lūkesčius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-01-20 15:23 Komentarai: (0)
Amerikos investicinio banko Morgan Stanley veiklos rezultatai pagerėjo ir viršijo lūkesčius. Prieš prekybinės sesijos metu jo akcijos brango: Morgan Stanley 76,32 (1,77%).

Per praėjusį ketvirtį šio banko grynasis pelnas siekė 3,412 mlrd. dolerių arba 1.81 dolerį akcijai. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pelnas išsipūtė net keturiasdešimt aštuoniais procentais, o lyginant su praėjusių metų trečiu ketvirčiu, jis pakilo perpus mažiau.

Rinkoje laukta, jog ketvirčio pelnas akcijai sieks vidutiniškai tik 1.27 dolerius.

Morgan Stanley grynosios pajamos per paskutinį praėjusių metų ketvirtį siekė 13,64 mlrd. dolerių, kai laukta, jog sudarys vidutiniškai 11.54 mlrd. dolerių. Palyginus su ankstesniu ketvirčiu, pajamos paaugo septyniolika procentų, o lyginant su 2019 metų ketvirtuoju ketvirčiu, jos ūgtelėjo dvidešimt šešiais procentais.

Tiek pajamos iš prekybos akcijomis, tiek iš fiksuoto pajamingumo vertybiniais popieriais viršijo lūkesčius atitinkamai 350 ir 200 mln. dolerių ir siekė 2.49 mlrd. dolerių ir 1.66 mlrd. dolerių, arba trisdešimt procentų daugiau nei prieš metus.

Bendrai per visus praėjusius metus šio investicinio banko grynasis pelnas siekė 11,179 mlrd. dolerių, o grynosios pajamos sudarė 48,198 mlrd. dolerių. Palyginus su 2019 metais, pelnas padidėjo dvidešimt vienu procentu iki rekordinio lygio, o pajamos - šešiolika procentų.

Nuo metų pradžios Morgan Stanley rinkos vertė pakilo virš devynių procentų, o per pastaruosius vienerius metus - virš trisdešimt aštuonių procentų.


Šio banko akcijų kaina po kovo mėnesį pasiekto korekcinio dugno pajudėjo į viršų, o po lokalios korekcijos sulaukėme dar vieno augimo etapo ir artėjame prie dar šio amžiaus pradžioje pasiekto visų laikų rekordinio lygio.

 
Dar nėra komentarų