JPMorgan Chase & Co. veiklos rezultatai viršijo lūkesčius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-01-15 15:27 Komentarai: (0)
Didžiausias pagal valdomo turto vertę Amerikos bankas JPMorgan Chase & Co. nudžiugino, nes tiek jo pajamos, tiek pelnas viršijo lūkesčius. Bet prieš prekybinės sesijos metu jo akcijos pigo: JPMorgan Chase & Co. 139,44 (-1,23%).

Per paskutinį praėjusių metų ketvirtį šiam bankui pavyko uždirbti 12,136 mlrd. dolerių arba 3.79 dolerius akcijai grynojo pelno, kas yra rekordinis lygis šiam ketvirčiui. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, jo pelnas pašoko 42 procentais, o lyginant su trečiu praėjusių metų ketvirčiu, pelno prieaugis siekė 29 procentus.

Rinkoje laukta, jog ketvirčio pelnas akcijai sieks vidutiniškai 2.62 dolerius.

JPMorgan Chase & Co. pajamos per ketvirtą praėjusių metų ketvirtį siekė 30,161 mlrd. dolerių, kai prognozuota, jog sudarys vidutiniškai 28,7 mlrd. dolerių. Palyginus su ankstesniu ketvirčiu, pajamos paaugo vienu procentu, o lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, jos pasistiebė trimis procentais.

Bankas 1,889 mlrd. dolerių sumažino savo tikėtinus nuostolius dėl galimų blogų paskolų, kas taip pat lėmė grynojo pelno prieaugį. Tačiau net ir atmetus šį teigiamą efektą, banko grynasis pelnas ir taip viršytų analitikų prognozių vidurkį. Prieš metus atidėjimai susiję su galimomis blogomis paskolomis siekė 1,427 mlrd. dolerių, o per trečią praėjusių metų ketvirtį sudarė tik 611 mln. dolerių, kai per pirmą ir antrą ketvirčius siekė atitinkamai 8,285 ir 10,473 mlrd. dolerių.

Didžiausias pagal valdomą turtą JAV bankas tuo pačiu pasigyrė, jog pasiekė rekordines pajamas iš prekybinės veiklos. Pajamos iš prekybos akcijomis siekė 1.99 mlrd. dolerių, o iš prekybos fiksuoto pajamingumo vertybiniais popieriais sudarė 3.95 mlrd. dolerių. Rinkoje laukta, jog šios pajamos sieks atitinkamai 1.84 ir 4.12 mlrd. dolerių. Bendros banko prekybinės pajamos per ketvirtį, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pakilo penktadaliu.

Bendrai per visus praėjusius metus JPMorgan Chase & Co. grynasis pelnas siekė 29,131 mlrd. dolerių ir sumažėjo penktadaliu. Tuo tarpu grynosios pajamos paaugo keturiais procentais iki 119,543 mlrd. dolerių, o rezervai susiję su blogomis paskolomis šoktelėjo nuo 5,585 iki 17,48 mlrd. dolerių.

Nuo metų pradžios šio banko rinkos vertė pakilo virš vienuolikos procentų, o per pastaruosius vienerius metus - apie penkis procentus. Palyginimui, Dow Jones Industrial Average indekso vertė per tą patį laikotarpį paaugo virš vieno procento ir virš septynių procentų.


JPMorgan Chase & Co. akcijų kaina šiuo metu testuoja prieš korekciją buvusį pasiektą visų laikų rekordinį lygį. Jei pavyks tvariai virš jo pakilti, tuomet dabartinis augimas prasitęs, tad būtina atidžiai stebėti padėtį.

 
Dar nėra komentarų