Sesijos pabaigoje kritimas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-01-15 01:21 Komentarai: (0)
Joe Biden administracija nori į ekonomiką įpumpuoti dar papildomai 1,9 trilijono dolerių. Nepaisant to, po šios, regis, geros naujienos akcijų rinkai, ketvirtadienio sesijos pabaigoje Volstryte sulaukėme kritimo.

Trečiasis „fiskalinis paketas“ siekia 1,9 trilijonus dolerių. Siūloma įtraukti, be kitų dar vieną „vienkartinių“ grynųjų pinigų pervedimų etapą, t.y. 1400 dolerių vienam gyventojui. Papildomi pinigai turėtų būti skirti ir „mažumų bendruomenei“, kur paprastai yra tik demokratų partijos rinkėjai.

Volstrytas kelias savaites tikėjosi, kad demokratų pergalė reikš dar vieną didžiulį fiskalinį paketą. Šios spekuliacijos jau seniai paskatino kilstelti įmonių, kurios galėtų pasipelnyti iš naujų valstybės išlaidų, rinkos vertes.

Tačiau atrodo, kad tiesioginė rinkos reakcija yra šiek tiek neigiama. Nors visą ketvirtadienio prekybos sesiją pagrindiniai indeksai fiksavo nors ir nedidelius, tačiau prieaugius, vis gi gale sulaukėme kritimo. S&P500 sesiją baigė sumažėjęs 0,38 procento bei nukrito žemiau 3800 punktų. Technologinis Nasdaq, kuris prekybos metu pasiekė naują rekordą, galiausiai prarado 0,12 procento savo vertės, o štai Dow Jones nukrito 0,22 procento žemiau 31 tūkstančio punktų.

Prieš sesiją buvo daugiau prastų duomenų iš JAV darbo rinkos. Netikėtai išaugo savaitės prašymų gauti bedarbio pašalpas skaičius, kuris šoktelėjo iki senokai matyto beveik vieno milijono lygio.

Nepaisant to, kad BlackRock ketvirčio pelnas akcijai pastebimai viršijo lūkesčius, t.y. siekė 10,18 dolerių, o laukta, jog sudarys tik 8,68 dolerius, jo akcijos ketvirtadienio prekybos sesiją baigė atpigusios net beveik penkiais procentais.

Penktadienį prieš prekybos sesiją savo praėjusio ketvirčio finansinius veiklos rezultatus iškart paskelbs net trys bankai, t.y. JP Morgan Chase, Citigroup ir Wells Fargo.
 
Dar nėra komentarų