Volstryte be aiškios krypties

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-01-14 01:13 Komentarai: (0)
Vidurio savaitės sesija Volstryte baigėsi nežymiu Nasdaq ir S&P500 paaugimu. Tačiau nauji rekordai nebuvo pasiekti. Rinka dabar laukia įmonių bei bankų veiklos rezultatų ir dar vieno vyriausybės išlaidų paketo.

Tai nebuvo ypač jaudinanti diena Amerikos akcijų rinkoje. Po bespalvės prekybos S&P500 dieną baigė ties 3809,84 punktais, kas 0,23 procento viršija antradienio uždarymo lygį. Technologinis Nasdaq užfiksavo 0,43 procento augimą iki 13128,95 punktų, o štai stambiųjų bankų ir įmonių bendras indeksas Dow Jones nežymiai, bet smuktelėjo 0,03 procento iki 31060.47 punktų. Visais trim atvejais tai, žinoma, yra tik šiek tiek žemiau už praėjusią savaitę nustatytas istorines aukštumas.

Kita vertus, veiksniai, kurie pastaruosius keletą savaičių pastūmėjo indeksus į viršų, pamažu blėsta. Panašu, kad rinka visiškai diskontavo kitą federalinių išlaidų paketą, kurio vertė siekia daugiau nei vieną trilijoną dolerių. Šie pinigai bus skolinami išleidžiant obligacijas ir tai padidins jau ir taip rekordiškai didelę JAV valstybės skolą. Kai kuriuos iš šių vertybinių popierių naujai sukurtais pinigais įsigys Federalinis rezervas.

Tačiau kol kas JAV įstatymų leidėjai užsiima prezidento Donald Trump, kurio kadencija baigsis lygiai po septynių dienų, pašalinimo iš valdžios procedūra. Investuotojai ne itin domisi įvykiais Kapitolijuje ir yra įsitikinę, kad valdžios perdavimas Joe Biden vyks įprasta tvarka.

Rinkos dalyviai perėjo į „laukti ir pamatyti“ režimą. Trečiadienį pigo tipiškų cikliškų atstovių (pvz. bankų, pramonės, prekių ir kt.) akcijos, kurios pastarosiomis savaitėmis smarkiai pabrango. Kita vertus, gynybinių bendrovių, t.y. komunalinių paslaugų įmonių ar nekilnojamojo turto, rinkos vertės kilo.

Dabar investuotojų dėmesys greičiausiai bus sutelktas į bankų bei bendrovių ataskaitas. Penktadienį bus paskelbti didžiausių bankų praėjusio ketvirčio veiklos rezultatai: JP Morgan Chase, Citigroup ir Wells Fargo.
 
Dar nėra komentarų