Vario kaina didžiausia per septynerius metus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-11-27 13:39 Komentarai: (0)
Londono metalų biržoje vario kaina pakilo iki aukščiausio lygio per pastaruosius septynerius metus, nes auga viltys dėl metalų rinkos bumo po koronaviruso pandemijos.

Apie pietus biržoje už toną šio pramoninio metalo buvo mokama po 7447,5 dolerius, arba virš vieno procento daugiau nei vakar. Kiti pramoniniai metalai taip pat brangsta.

Analitikai pabrėžia, kad teigiamos žinios apie vakcinas nuo Covid-19 pastarosiomis savaitėmis paskatino pasaulio žaliavų kainų padidėjimą.

Varis, kuris naudojamas „visame kame“ - nuo namų laidų iki elektrinių transporto priemonių, vis labiau reaguoja į vertinimus, kad blogiausi ir didžiausi koronaviruso pandemijos sukelti sutrikimai pasaulyje baigėsi.

Tokie vertinimai sutampa su pasaulinių vario atsargų sumažėjimu, dėl ko 2021 metais rinkoje gali pritrūkti šio metalo. Pasaulio vario atsargos per pastarąjį mėnesį sumažėjo net penktadaliu.

Šiais metais šis pramoninis metalas jau pabrango dvidešimt procentų, o nuo kovo mėnesį pasiekto žemiausio lygio kaina jau pašoko net apie septyniasdešimt procentų.
 
Dar nėra komentarų