Investuotojai pinigų srautus nukreipė į obligacijas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2020-11-13 10:19 Komentarai: (0)
Į akcijų biržas grįžo meškos. Europoje („Stoxx Europe 600“ -0,88 proc.) ir JAV („S&P 500“ -1,00 proc., „Dow Jones“ -1,08 proc.) vakar viršų paėmė pardavėjai.

Žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad Baltųjų rūmų administracijos pareigūnai atsitraukė iš derybų dėl naujo biudžeto išlaidų paketo ir paliko šį klausimą spęsti Senatui ir Atstovų rūmams. JAV valstijoms fiksuojant rekordinius naujų koronaviruso atvejų skaičius, rinkos dalyvius kiek padrąsino infekcinių ligų eksperto A. Fauci pareiškimas, kad išradus skiepus, „Covid-19“ greitai nebebus pandemija, nors visiškai virusas ir neišnyks.

JAV spalio mėn. vartotojų kainų indeksas siekė 1,2 proc., bazinė infliacija – 1,6 procento. Abu rodikliai buvo 0,1 proc. punkto žemesni, negu prognozuota. Naujų bedarbių šalyje per savaitę užregistruota 709 tūkst. – 22 tūkst. mažiau, negu prognozuota.

JAV dolerio kursas euro atžvilgiu sumažėjo 0,25 proc. (iki 1,181 dolerio už eurą), vyriausybės 10-ies m. obligacijų pajamingumas nukrito 10 bazinių punktų (iki 0,88 procento). Brango ir Europos šalių vyriausybių vertybiniai popieriai – Vokietijos ir Prancūzijos to paties laikotarpio obligacijų pajamingumas sumažėjo 3 baziniais punktais, Italijos – 5-iais.

Korekcinės nuotaikos dominavo ir Baltijos šalių biržose. Pirmajame dešimtuke (skaičiuojant pagal prekybos apyvartą) pakilo tik „Telia Lietuva“ akcijų kaina (+0,92 proc.), OMXB indeksas smuktelėjo 0,84 procento. Jau pasibaigus prekybai, „Ignitis grupė“ paskelbė, kad „S&P Global Ratings“ pagerino bendrovės kredito reitingo perspektyvą į stabilią. „Ignitis grupė“ šiandien paskelbs antrojo ketvirčio rezultatus.
 
Dar nėra komentarų