Cisco Systems veiklos rezultatai ir prognozės viršijo lūkesčius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-11-13 00:47 Komentarai: (0)
Didžiausia pasaulyje kompiuterių tinklo įrangos kūrėja ir gamintoja Cisco Systems pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kurie kaip ir šio ketvirčio prognozės viršijo lūkesčius. Po prekybinės sesijos metu kompanijos akcijos pastebimai brango: Cisco Systems 41,19 (6,52%).

Minimos informacinių technologijų atstovės pajamos per praėjusį ketvirtį siekė 11,929 mlrd. dolerių, kai laukta, jog sudarys vidutiniškai 11.85 mlrd. dolerių. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, jos krito virš devynių procentų ir tai buvo ketvirtas ketvirtis iš eilės kai sumažėjo pajamos.

Per savo šių finansinių metų pirmą ketvirtį Cisco Systems pavyko uždirbti 2,57 mlrd. dolerių veiklos pelno ir 2,174 mlrd. dolerių arba 51 centą akcijai grynojo pelno. Palyginti su ankstesnių finansinių metų tuo pačiu ketvirčiu, veiklos pelnas krito 28,2 procento, o grynasis - kiek daugiau nei ketvirtadaliu.

Pakoreguotas ketvirčio pelnas akcijai siekė 76 centus ir buvo šešiais centais didesnis už analitikų prognozių vidurkį.

Bendrovės vadovybė tikisi, kad per šį ketvirtį, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos nepakis arba kris iki dviejų procentų, kai analitikų prognozių vidurkis, jog jos sumažės trimis procentais, o pakoreguotas pelnas akcijai sieks 74 - 76 centus, kai prognozių vidurkis siekia 73 centus.

Nuo metų pradžios Cisco Systems rinkos vertė krito apie septyniolika procentų. Palyginimui, Dow Jones Industrial Average indekso vertė per minimą laikotarpį paaugo apie du procentus.


Šios kompanijos akcijų kaina ir toliau išlieka korekciniame etape. Sulaukėme dar vienos kritimo bangos. Kol kas itin aiškių šios tendencijos pabaigos ženklų dar nematyti.

 
Dar nėra komentarų