Caterpillar veiklos rezultatai pablogėjo, bet viršijo lūkesčius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-10-27 14:21 Komentarai: (0)
Didžiausia pasaulyje ekskavatorių, buldozerių ir kitų statyboje bei kasyboje naudojamų mašinų ir įrengimų gamintoja iš Amerikos Caterpillar pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kurie pablogėjo, bet viršijo lūkesčius. Tačiau prieš prekybinės sesijos metu jos akcijos pigo: Caterpillar 159,96 (-1,99%).

Per trečią šių metų ketvirtį minimos Amerikos kompanijos pajamos siekė 9,881 mlrd. dolerių, kai laukta, jog sudarys vidutiniškai 9,798 mlrd. dolerių. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo 22,6 procento mažiau.

Caterpillar veiklos pelnas per praėjusį ketvirtį siekė 985 mln. dolerių, o grynasis sudarė 668 mln. dolerių arba 1.22 dolerius akcijai. Palyginus su 2019 metų tuo pačiu laikotarpiu, veiklos pelnas susitraukė 51,2 procento, o grynasis - 55,1 procentu.

Pakoreguotas ketvirčio pelnas akcijai siekė 1.34 dolerius, kai laukta, jog jis bus mažesnis ir sudarys vidutiniškai 1.18 dolerių.

Bendrai po pirmų devynių šių metų mėnesių šios bendrovės pajamos siekia 30,513 mlrd. dolerių, veiklos pelnas - 3,173 mlrd. dolerių, o grynasis pelnas sudaro 2,218 mlrd. dolerių. Prieš metus per tą patį laikotarpį pajamos siekė 40,656 mlrd. dolerių, veiklos pelnas - 6,44 mlrd. dolerių, o grynasis pelnas sudarė 4,995 mlrd. dolerių.

Caterpillar teigė, kad nuosmukį pirmiausia lėmė mažesnė pardavimo apimtis, kurią nulėmė mažesnė galutinių vartotojų paklausa įrangai ir paslaugoms, ir mažmeninės prekybos atstovų atsargų poveikis.

"Mūsų trečiojo ketvirčio rezultatai iš esmės atitiko mūsų lūkesčius, o mus skatina teigiami ženklai tam tikrose pramonės šakose ir geografinėse vietovėse. Mes vykdome savo strategiją ir esame pasirengę greitai reaguoti į kintančias rinkos sąlygas“ - sakoma Caterpillar pirmininko ir generalinio direktoriaus Jimo Umpleby pranešime.

Nuo metų pradžios šios bendrovės kapitalizacija pakilo apie keturiolika procentų, o per pastaruosius vienerius metus - penktadaliu. Palyginimui, Dow Jones Industrial Average indekso vertė atitinkamai krito trimis procentais ir pakilo virš dviejų procentų.
 
Dar nėra komentarų