Texas Instruments veiklos rezultatai bei prognozės viršijo lūkesčius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-10-21 01:20 Komentarai: (0)
Didžiausias pasaulyje analoginių lustų gamintojas Texas Instruments, kurio gaminami gaminiai yra naudojami plataus spektro produktuose ir todėl gan gerai atspindi bendrą paklausą ekonomikoje, pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kurie kaip ir prognozės viršijo lūkesčius. Po prekybinės sesijos metu šios bendrovės akcijos brango: Texas Instruments 152,50 (1,11%).

Per trečiąjį šių metų ketvirtį šiai technologijų kompanijai pavyko uždirbti 1,609 mlrd. dolerių veiklos pelno ir 1,353 mlrd. dolerių arba 1.45 dolerius akcijai grynojo pelno. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, veiklos pelnas pakilo vienu procentu, o štai grynasis smuko penkiais procentais.

Rinkoje laukta, jog ketvirčio pelnas akcijai bus dar mažesnis ir sieks vidutiniškai 1.27 dolerius.

Texas Instruments pajamos per praėjusį ketvirtį siekė 3,817 mlrd. dolerių, kai prognozuota, jog sudarys vidutiniškai 3,45 mlrd. dolerių. Palyginus su 2019 metų tuo pačiu laikotarpiu, pajamos paaugo vienu procentu.

Kompanijos vadovybė prognozuoja, kad per šį ketvirtį pajamos sieks 3.41 - 3.69 mlrd. dolerių, o grynasis pelnas akcijai sudarys 1.2 - 1.4 dolerius. Analitikų prognozių vidurkiai siekia atitinkamai 3.35 mlrd. dolerių ir 1.2 dolerius akcijai.

Transporto priemonėse naudojamų lustų pardavimai sugrįžo į tą patį lygį, koks buvo prieš metus. Tai atsitiko atnaujinus automobilių gamyklų veiklą Šiaurės Amerikoje ir Europoje, sakė Texas Instruments vadovai. Padidėjusios vartotojų išlaidos namų elektronikai, pavyzdžiui, išmaniesiems garsiakalbiams ir televizoriams, padėjo padidinti asmeninės elektronikos produktų paklausą. Pramonės paklausa išlieka maišyta, pranešė bendrovė.

Nuo metų pradžios Texas Instruments akcijų kaina pakilo penktadaliu, o per pastaruosius vienerius metus - apie devyniolika procentų.
 
Dar nėra komentarų