Volstryte augimas, tačiau per rugsėjį fiksuotas kritimas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-10-01 00:56 Komentarai: (0)
Trečiadienio sesija Volstryte baigėsi pagrindinių indeksų prieaugiu: Dow Jones 27781.70 (+1.20%), S&P500 3363.00 (+0.83%), Nasdaq 11167.51 (+0.74%). Po amerikiečių politikų komentarų apie kompromiso galimybę dėl stimulų paketo rinkose vyravo optimizmas, tačiau tolesnės valandos proveržio neatnešė.

Nepaisant trečiadienio prieaugio, per visą rugsėjo mėnesį JAV akcijų rinka pasikoregavo. Tai yra pirmasis kritimo mėnuo nuo kovo, kai rinkoje buvo didelis išpardavimas, nes kilo panika dėl koronaviruso pandemijos padarinių. Dow Jones per pirmąjį šių metų rudens mėnesį pasikoregavo 2,3 procento, S&P500 - 3,92 procento, o štai technologinis Nasdaq smuko daugiausiai, t.y. virš penkių procentų.

Pirminis optimizmas rinkose savaitės viduryje vyravo po pranešimų, kad Iždo sekretorius Steven Mnuchin vėl kalbėsis su Atstovų Rūmų pirmininke Nancy Pelosi dėl fiskalinės paskatos ir buvo pridurta, kad tikimasi galimo susitarimo. Tačiau dienos metu rinkas pasiekė informacija, kad 90 minučių trukęs Pelosi ir Mnuchin susitikimas neatnešė proveržio. Tiesa, buvo užtikrinta, kad derybos bus tęsiamos.

Vis dėlto teigiamų ekonominių duomenų serija, įskaitant išskirtinai gerus Čikagos PMI ir ADP užimtumo rodmenis, taip pat augantys namų pardavimai ir mažiau nei anksčiau skelbta smukusi ekonomika privertė investuotojus aktyviau pirkti.

Nikola Corp akcijos pabrango net 14.54 procento po to, kai generalinis direktorius Mark Russell pasakė, kad jis yra arti sutarties su energetikos partneriu ir gynė įmonę nuo įtarimų sukčiavimu. Sėkminga trečiadienio prekybos sesija taip pat buvo ir Amerikos technologijų gigantams, kurių vertė ūgtelėjo.
 
Dar nėra komentarų