Azijos rinkose antradienį kilimas sustojo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-04-22 14:05 Komentarai: (0)
Azijos akcijų rinkų dalyviai antradienį neigiamai sureagavo į antrojo pagal dydį JAV banko „Bank of America“ pirmojo ketvirčio veiklos rezultatus ir pastūmėjo pagrindinius indeksus žemyn. Investuotojams tai pasirodė puiki proga užsifiksuoti pelnus ir parduoti pagrindinių regiono bankų akcijas. „Mitsubishi UFJ“ akcijos pigo daugiau kaip 2 proc., „Mizuho Financial“ parado 4,7 proc. savo vertės, o Australijos „Allco Finance“ leidosi 4,2 procento.

Tokijo „Nikkei 225 Average“ indeksas antradienį smuktelėjo 1,09 proc., Pietų Korėjos „Kospi“ indeksas leidosi 0,7 proc., Australijos „S&P/ASX 200“ indeksas nukrito 0,64 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ indeksas nukrito 0,65 proc., o Honkongo „Hang Seng“ indeksas fiksavo 0,88 proc. prieaugį.

Naftos kainos kilimas ir antradienį teigiamai veikė energetikos sektoriaus bendroves. „Inpex Holdings“ akcijos antradienį brango 0,8 proc., o „Petro China“ – 5,1 procento.

„Samsung Group“ vadovo atsistatydinimas iš pareigų neigiamai paveikė ir grupės valdomų bendrovių akcijų kursus. „Samsung Fire & Marine“ akcijos pigo 3,3 proc., „Samsung Securities“ krito 4,8 proc.. šių bendrovių vadovai taip pat atsistatydino iš savo pareigų.
 
Dar nėra komentarų