Tik Nasdaq užfiksavo kritimą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-08-11 01:08 Komentarai: (0)
Nasdaq Composite pirmadienio prekybą baigė užfiksavęs 0,39 kritimą. Tą lėmė tokių technologijų gigantų kaip Microsoft, Amazon ir Facebook bei kitų akcijų kainų mažėjimas.

Tuo tarpu stambiųjų Amerikos bankų ir įmonių bendras indeksas Dow Jones ūgtelėjo 1,3 procento, o štai platusis rinkos indeksas S&P500 pakilo 0,27 procento.

Optimistinės naujienos apie koronaviruso vakciną, artėjanti fiskalinė ir piniginė parama amerikiečiams bei geresni nei tikėtasi kai kurių kompanijų finansiniai rezultatai padėjo S&P500 indeksui priartėti prie vasario mėnesį užfiksuoto rekordinio rezultato.

Užsitęsusios Baltųjų rūmų ir kongreso demokratų derybos baigiasi. Ši žinia sukėlė ribotą optimizmą tarp investuotojų. Savo ruožtu informacija apie kitą ginčo su Kinija etapą ir pareigūnų tarpusavio sankcijas yra nerimą keliantis veiksnys.

Savaitę pozityviai prasidėjo JAV pramonės atstovams. Štai lėktuvų gamintojos Boeing akcijos pabrango 5,52 procento, statybinių mašinų gamintojo Caterpillar rinkos vertė ūgtelėjo virš penkių procentų, be to, brango ir stambiųjų šios šalies naftos sektoriaus atstovių vertybiniai popieriai, t.y. Chevron bei Exxon Mobil. Tarp investuotojų paklausios buvo ir finansų sektoriaus, oro linijų bendrovių bei turizmo atstovių akcijos.

Tuo tarpu, kaip minėta, rinkos dalyviai buvo linkę pardavinėti technologijų sektoriaus narių akcijas.

Žaliavų rinkoje pirmadienį fiksuotas prieaugis. WTI rūšies žaliavinė nafta pabrango apie du procentus, Brent - virš vieno procento.
 
Dar nėra komentarų