Kodak akcijos pastebimai pinga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-08-10 17:46 Komentarai: (0)
Šiandien Eastman Kodak akcijos pigo daugiau nei keturiasdešimt procentų po to, kai federalinė agentūra pranešė, kad ji peržiūrės anksčiau paskelbtą 765 milijonų dolerių paskolą fotografijos pradininkui, kuri skirta gaminti vaistų komponentus.

„Naujausi įtarimai dėl netinkamo elgesio kelia rimtą susirūpinimą. Mes nesiimsime jokių veiksmų tol, kol šie įtarimai nebus išaiškinti“ - penktadienį paskelbė JAV tarptautinė plėtros finansų korporacija.

Finansavimas peržiūrimas, kaip pranešama, nes Amerikos Vertybinių popierių ir biržos komisija tiria, kaip bendrovė paviešino susitarimą su vyriausybe.

Nuo to laiko, kai liepos 28 dieną antradienį buvo paskelbta apie finansavimą, Kodak akcijos buvo labai populiarios. Tačiau diena prieš oficialų pranešimą prekybos apimtys šoktelėjo, ir tai nustebino.

Dieną iki sandorio paskelbimo akcijų vertė šoktelėjo ketvirtadaliu, ir remiantis FactSet duomenimis, 1,646 mln. akcijų pakeitė šeimininkus, kas smarkiai viršyjo vidutinę dienos prekybos apimtį - 236,479 tūkstančiai akcijų.

Po žinios apie tai, kad Amerikos vyriausybė suteiks paskolą Kodak kompanijai, kad ši gamintų vaistus, akcijų kaina gerokai šoktelėjo, t.y. iki tol už vieną akciją buvo mokama mažiau nei po du dolerius, na o po to per dvi dienas ji šoktelėjo iki šešiasdešimties dolerių, o prekybos apyvarta siekė 284 milijonus akcijų. Remiantis Robintrack duomenimis, per 24 valandas daugiau nei 100 tūkstančių investuotojų įtraukė akcijas į savo sąskaitą Robinhood programoje, kuri populiari tarp naujų investuotojų.

Akcijos buvo tokios nestabilios kitą dieną po pranešimo - vienu metu jos brango daugiau kaip 600 procentų, tad sesijos metu prekyba jomis buvo sustabdyta 20 kartų.

Tačiau šis tempas neišlaikė ir penktadienį Kodak akcijų kaina jau siekė tik 14,88 dolerius arba 75 procentais mažiau už pastarąjį aukščiausią lygį.

Paskola, kuri buvo pirmoji tokio pobūdžio priemonė pagal Gynybos gamybos įstatymą, turėjo padėti įmonei įsitvirtinti vaistų gamyboje.

Prasidėjus šios dienos prekybos sesijai Niujorko biržoje Eastman Kodak vertybiniai popieriai pigo trisdešimt procentų iki 10,46 dolerių, vienu metu kaina buvo nukritusi ir iki 8,5 dolerių.
 
Dar nėra komentarų