Volstryte vėl žalia

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-08-06 00:56 Komentarai: (0)
Trečiadienį Volstryte vėl buvo žalia. Investuotojai išliko optimistiški, kad netrukus baigsis derybos dėl naujų su koronavirusu susijusių išmokų, įskaitant bedarbio pašalpas: Dow Jones 27201.52 (+1.39%), S&P500 3327.77 (+0.64%), Nasdaq 10998.40 (+0.52%).

Walt Disney akcijos pabrango net 8,8 procento bei tarp S&P 500 ir Dow Jones indeksų atstovių užfiksavo vieną iš didžiausių prieaugių. Bendrovės vertybiniai popieriai pakilo labiausiai nuo kovo 24 dienos, nes pajamos iš pramogų parkų ir žiniasklaidos projektų krito mažiau, nei tikėjosi analitikai.

JAV ekonominiai duomenys parodė nevienodą vaizdą. Remiantis ISM indeksu, JAV paslaugų sektoriaus aktyvumas liepą ūgtelėjo, o nauji užsakymai pasiekė rekordines aukštumas, tačiau užimtumo prieaugis sumažėjo, patvirtindamas, kad atsigavimas darbo rinkoje silpnėja.

Vis dėlto investuotojai buvo nusiteikę optimistiškai daugiausia dėl to, kad baiginėjasi Kongreso ir Baltųjų rūmų atstovų derybos dėl naujų fiskalinių paskatų, įskaitant bedarbio pašalpas, įvedimo. Naujienos apie galimų koronaviruso vakcinų kūrimą, įskaitant dar vieną vyriausybės kontraktą jų įsigijimui, šį kartą su Johnson & Johnson, taip pat turėjo teigiamą poveikį.

Geriausius rezultatus trečiadienį pasiekė įmonės iš finansų ir pramonės sektorių. Tarp kitų Boeing, Caterpillar, ExxonMobil ir 3M, taip pat Goldman Sachs, VISA, American Express ir JPMorgan.

Padidėjimas taip pat užfiksuotas žaliavų rinkoje. Žaliavos naftos ateities sandorių kaina pakilo paskelbus JAV atsargų duomenis, o auksas dar kartą pasiekė naują kainos rekordą - 2055.69 doleriai už Trojos unciją.
 
Dar nėra komentarų