Volstryte optimizmas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-07-07 01:07 Komentarai: (1)
Volstryte vyrauja optimizmas, nes investuotojai tikisi ekonomikos atsigavimo ir koronaviruso vakcinos sukūrimo: Dow Jones 26287.03 (+1.78%), S&P500 3179.72 (+1.59%), Nasdaq 10433.65 (+2.21%). Tuo tarpu Amazon ir Netflix akcijos užfiksavo istorines aukštumas.

„Ekonomikai sekasi daug geriau, nei mano dauguma ekonomistų. Vertinimai vertybinių popierių rinkoje tam tikrą laiką gali sustoti jų dabartinėje vietoje, bet aš manau, kad rudenį biržos gali pašokti į viršų, o S&P500 gali pakilti virš 4000 punktų“ - pirmadienį sakė vyriausiasis Capital Wealth Planning investicijų strategas Jeff Saut.

JAV darbo sekretorius Eugene Scalia teigė, kad ekonomikos atsigavimas po koronaviruso pandemijos kol kas yra greitesnis, nei tikėtasi, ir nebereikės pratęsti 600 JAV dolerių bedarbio pašalpos subsidijų programos, kuri baigiasi šio mėnesio gale.

Anot Moody's Analytics vyriausiojo ekonomisto Marko Zandi, naujausi, geresni nei tikėtasi ekonominiai duomenys yra greito įmonių atvėrimo rezultatas, tačiau tai gali pasikeisti, jei koronaviruso pandemija vis dar išliks ir plėsis daugelyje Amerikos regionų.

Tesla akcijos pabrango net virš trylikos procentų po to, kai JMP Securities padidino tikslinę bendrovės akcijų kainą nuo 1050 iki 1500 dolerių. Motociklų gamintojos Harley-Davidson rinkos vertė pakilo virš septynių procentų, nes Citigroup nustatė rekomendaciją bendrovės akcijoms „pirkti“. Regeneron Pharmaceuticals vertybiniai popieriai prekybos sesijos eigoje brango dviem procentais. Bendrovė teigė, kad pradeda III fazės vaisto, pagrįsto koronaviruso antikūnais, tyrimą.

Technologijų kompanijų, įskaitant Apple, Amazon, Microsoft ir Alphabet rinkos vertė pirmadienį padidėjo daugiau kaip dviem procentais.

Informacija apie naujus susijungimus ir įsigijimus taip pat prisidėjo prie akcijų rinkos augimo. Warren Buffett pirmą kartą įsigijo didelę akcijų dalį šiais metais. Jo įmonė Berkshire Hathaway iš Dominion Energy nusipirko gamtinių dujų perdavimo ir saugojimo aktyvus už maždaug 10 milijardų JAV dolerių, įskaitant skolą. Dominion Energy akcijų kaina smuko vienuolika procentų, o Berkshire Hathaway vertė pakilo beveik trimis procentais.

Uber akcijos pabrango šešiais procentais. Agentūra Bloomberg teigė, kad įmonė ketina perimti kurjerių kompaniją, kuri užsiima patiekalų pristatymu iš restorano Postmates už 2,65 milijardo JAV dolerių sumą.
 
1.   Parašė topl0305   2020-07-07 10:24  

Naują partiją heroino užvežė, matyt. Plius, prispausdinta krūva popieriaus.