R.Dalio: kapitalo rinkos nebėra „laisvos“

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-07-03 15:17 Komentarai: (9)
Remiantis didžiausio pasaulyje rizikos draudimo fondo Bridgewater Associates įkūrėju Ray Dalio, pastarojo meto centrinio banko veiksmai reiškia, kad kapitalo rinkos nebėra „laisvos“.

„Šiandien ekonomiką ir rinkas skatina centriniai bankai ir koordinavimas su centrine vyriausybe. Dėl to kapitalo rinkos nėra laisvosios rinkos, paskirstančios išteklius tradiciniu būdu“ - sakė Ray Dalio kalbėdamas Bloomberg pasauliniame turto savininkų forume.

Covid-19 pandemija sustabdė ekonominę veiklą ir kovo mėnesį rinka smuko žemyn. Beprecedentis FED atsakymas trilijonais dolerių sumažino susirūpinimą ir padėjo paskatinti šokiruojantį atsigavimą finansų rinkose, net ir toliau vykstant sunkumams JAV ekonomikoje.

Ray Dalio atkreipė dėmesį, kad Amerikoje dabar yra didžiausias turto atotrūkis nuo 1930-ųjų, pridurdamas, kad centriniams bankams reikės toliau pumpuoti pinigus į ekonomiką.

„Jūs matysite, kaip centrinio banko balansai sprogs, taip turi būt, nes pasirinkimas yra skęstantis laivas“ - sakė jis.

Didžiausio pasaulyje rizikos draudimo fondo įkūrėjas taip pat teigė, kad investuotojai turėtų rinktis akcijas ir auksą, o ne obligacijas ir grynuosius pinigus, nes pastarieji siūlo neigiamą grąžos normą, o centriniai bankai spausdins daugiau pinigų.

Per pastaruosius kelis mėnesius Ray Dalio parašė daugybę esė, paraginusių reformuoti kapitalizmą, kad jis būtų naudingas visiems. Jis taip pat teigė, kad JAV įtaka santykinai mažėja, nes Kinijos galia auga. Specialistas pakartojo susirūpinimą dėl Amerikos galimybių konkuruoti su Kinija.

Bridgewater pagrindiniam Pure Alpha II rizikos draudimo fondui šiais metais ne itin sekasi, vien per gegužę jo vertė krito dvidešimt procentų esant rinkos chaosui, kurį sukėlė koronaviruso pandemija.

„Krizę įmonė patyrė „blogiausiu įmanomu momentu“, nes jos portfeliai buvo išdėstyti metų pradžioje, kad būtų galima gauti naudos iš augančių rinkų“ - kovo viduryje Ray Dalio pasakojo savo klientams.

Jo įmonė balandžio pabaigoje valdė maždaug 138 milijadų dolerių vertės aktyvus, palyginti su maždaug 160 milijardų dolerių metų pradžioje.
 
1.   Parašė C#   2020-07-03 15:26  

Achujiednai. Specialistas prabudo kai prasral kruva jardu. O pries tai kai FED'as chujacino pinigus dar nuo 2008 metu, tai su 'laisva' rinka viskas buvo ok. Nes aisku tada jis uzdirbo

Kokie visi siais laikais teisingi ir objektyvus, ypac kai kas nors uzkliudo ju kisenes.

 
2.   Parašė D. Graužinis   2020-07-03 15:35  

Daugelis mokame protingai pakalbėti. Kai kas net sugeba teisingai atspėti būsimus įvykius. Ret realiai protingi yra tie, kurie tą protą materealiazuoja pinigais, turtu. R. Dalis ir beveik visi iš forumo (aš irgi) tokie nėra.

 
3.   Parašė C#   2020-07-03 15:40  

R. Dalis sakai nemoka materializuot savo proto pinigais ? ))) Kazka tu cia visai nuvarei i pievas, grauziniau.

Gavo turbut pirma karta gerai per subine, tai ir kiauksi kad nera teisybes. Blogai kai per ilgai ir per daug gerai sekasi. Atsiranda dievo sindromas.

Kas yra juokinga is tikro, kad visi zmones sia prasme yra vienodi. Nors paprastai yra juokiamasi is runkeliu, kad jie pastoviai kaltina aplinka del savo nesekmiu. Bet kai prispaudzia koki bagociu, tai skrenda tos pacios natos - nezinojau, sistema chujova, kapitalizmas zlunga. Kalta aplinka - Rolandas Paksas.

 
4.   Parašė ThePope   2020-07-03 15:45  

Dalio trackrekordas kaip bebūtų yra puikus, net nepaisant šio kolapso. Šikart net matematiko J. Simonso kontora gerai nupylė, kuri šiaip jau, be prasėdimų dirbo (20? metų) su neįtikėtina graža. ~40% po mokesčių, o jie pas jį gana riebūs ir klientūra rinktinė.

Beje, tos Dalio pro-Kiniškos esė, kurios pasipylė po Trumpo išrinkimo, šiaip jau verčia gerai pamąstyt apie 'objektyvumą'. Nes DXY -30% yra niekis, o Kinijos juaniui -50% reikštų, kad Kinijos BVP iš 14 trln. (skelbiamų) susitrauktų į 6-7 trln. vertinant doleriais. Žodžiu Japonijos lyga. Taip kad negerai turėti uždarą kapitalo sąskaitą ir valiutą, kuri sudaro ~1% tarpt. tranzakcijose. Šito 'objektyvaus' rakurso iš pro-China valdytojų neišgirsit, išgirsit nebent po fakto.

 
5.   Parašė IT17   2020-07-03 15:47  

tai ten jis su Kinijos elito pinigais irgi dirba, tai turi kazka grazaus pasakyt...

 
6.   Parašė C#   2020-07-03 15:57  

Amerikonams gala padarys greiciau progresuojantis lievas naklonas, ka iliustruoja paskutiniai ivykiai. T.y. priezastys bus vidines politines. Kinai nelabai ka turi kol kas jiems priespastatyt apart armija biologiniu robotuku, kuri speriai gaudo tuos pacius demografinius trendus kaip vakaruose ar Japonijoje.

 
7.   Parašė IT17   2020-07-03 15:59  

elementarus klausimas, kuria valiuta isirinktumete, jei reiktu pasirinkti viena???

 
8.   Parašė AlgirdasFX   2020-07-05 11:21  

o tai ne jis pashortino rinkas pries korona ?
manatrodo jis kaip tik dabar apsinavarines turi buti?

 
9.   Parašė C#   2020-07-05 15:02  

Jis hedginosi. Matyt nepakankamai