Bankrutuoja Amerikos skalūnų revoliucijos pradininkas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-06-29 13:19 Komentarai: (1)
Amerikiečių įmonė Chesapeake Energy, kuri yra skalūnų dujų gavybos pradininkė, po pablogėjusios padėties dujų ir naftos rinkoje kreipėsi dėl apsaugos nuo kreditorių.

Iškilo grėsmė dėl septynių milijardų dolerių vertės skolų grąžinimo. Tiesa, bendrovė jau susitarė su kai kuriais kreditoriais dėl 2,5 milijardo JAV dolerių skolos restruktūrizavimo.

Franklin Resources ir Fidelity fondai yra vieni didžiausių Chesapeake Energy kreditorių. Bendrovė ir toliau vykdys gavybos operacijas, tačiau labai ribotai.

Chesapeake Energy buvo įkurta 1989 metais. Tai buvo viena iš pirmųjų kompanijų, kurios skalūnų dujų išgavimui pritaikė hidraulinio ardymo technologiją. Per pastarąjį dešimtmetį ji tapo viena pagrindinių JAV dujų rinkos dalyvių. Geriausiu laikotarpiu ji išgaudavo dujas iš 175 telkinių Amerikoje.

Tačiau įmonė prisiėmė didelę skolą ir šiemet energijos išteklių kainų kritimas jai buvo didžiulis smūgis. Dėl prastos ekonominės situacijos naftos ir dujų rinkoje Amerikos gavybos sektoriuje galime sulaukti bankrotų bangos.
 
1.   Parašė KEKSAS74   2020-06-29 13:27  

bankrotu tik pradžia