JAV mažos įmonės rekordiškai pervertintos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-06-04 17:29 Komentarai: (5)
Jungtinių Amerikos Valstijų mažos arba smulkios S&P 600 indeksą sudarančios įmonės šiuo metu yra pervertintos kaip niekad anksčiau.

Mažos arba smulkios kompanijos Amerikoje yra laikomos tos, kurių rinkos kapitalizacija nedidelė - mažiau nei vienas milijardas dolerių.

S&P SmallCap 600 indeksas apytiksliai apima JAV mažos kapitalizacijos bendrovių akcijas, naudojant kapitalizacijos koeficientą. Vasario pabaigoje jis viršijo tūkstantį punktų, po mėnesio tam tikru metu nukrito net žemiau 600 punktų, kad po to pakiltų.

Šis S&P SmallCap 600 indeksas vakar ūgtelėjo 3,54 procento iki 849,27 punktų. Palyginus jo vertę su kainos ir pelno santykiu, galima pastebėti, kad šis santykis yra aukščiausias istorijoje. Ankstesnis pikas 2009 metų gruodžio 30 dieną buvo 27,84, o trečiadienį P/E rodiklio vidurkis jau buvo 38,68.

Tiesa, nuo metų pradžios minimo smulkių įmonių indekso vertė išlieka sumažėjusi apie septyniolika procentų, o per pastaruosius vienerius metus krito virš penkių procentų.
 
1.   Parašė georgijus   2020-06-05 00:01  

bijau, kad ne tik mazos imones.... o visa rinka smaaaarkiai overpriced

 
2.   Parašė KarloBalboa   2020-06-05 09:44  

Bijau, kad visi fundamentai yra išmesti pro langa kai Jeromas pradėjo pumpuoti rinkas.

P/E rekordiškai per aukštas!? tai nieko nereiškia, per šiuos metus akcijos vistiek gali pakilti 2x, 5x, 10x, o po to gali smigti 95%. Who knows. Nes kaip ir minėjau, fundamentai nebeegzistuoja.

 
3.   Parašė georgijus   2020-06-05 11:39  

Karlo, beda tame, kad fundamentai anksciau ar veliau grizta. ir cia galime vesti parale su alkoholokais - kuo karstesnis ir ilgiau trunkantis vakarelis, tuo "linksmesnes" pagyros... tas bus kai griz fundamentai...

 
4.   Parašė ThePope   2020-06-05 12:11  

Siulyčiau pažiūrėti kiek kitu kampu, ne koks yra P/E, o koks yra E/P procentine išraiška. Va, uždavinėlis, suskaičiuokit koks SP500 earnings yield ir koks yra div yield? Tai daug ar mažai? Stokai pervertinti? Palyginus su kuo?

imo, kažkokios korekcijos turėtume sulaukti, bet tai bus btfd situacija. Na, nebent, karas ar koks maras vėl. Tai tik nuomonė, nesiūlymas pirkti ar parduoti, savaime suprantama.

 
5.   Parašė KarloBalboa   2020-06-05 23:12  

Georgijau, dėja musu popiežius yra teisus, jei atsiriboji nuo emocijų tada suvoki, kad fundamentams tiesiog dabar nėr kur grįžti kol Jeromas dirbtinai kelia akcijų kainas. O Jeromas turi begalybę baksų, jis gali sukurti daugiau baksų nei pasaulyje jų išviso buvo, ką čia, gali padvigubinti jei reikės, nes jis disponuoja su B-E-G-A-L-Y-B-E baksų. Jau girdžiu sakant.. "bet gi infliacija!" Akcijų pasaulyje infliacijos nėra, yra tik nuoseklus "kylimas". Ir jis pumpuos bent jau iki USA rinkimų bent jau kol jo kas nors neišspirs. Iki to laiko USA akcijos yra the safest buy ever. Jei ką, Jeromas tavim pasirūpins.

Jei nesitikėčiau, kad skaitmenių pinigų jūra galiausiai šiais metais aptaškys ir salyginai tiny crypto rinką, pirkčiau SP ir DOV.