Didžiausio Lenkijos banko pelnas krito labiau nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-05-28 12:20 Komentarai: (0)
Didžiausias Lenkijos valstybinis bankas PKO BP šiandien pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Paaiškėjo, jog dėl sudarytų didesnių rezervų blogoms paskoloms banko pelnas krito labiau nei laukta. Šiandieninės prekybos metu jo akcijos Varšuvos biržoje pastebimai brangsta: PKO BP 24.62 (+6.35%).

Per pirmus tris šių metų mėnesius minimam bankui pavyko uždirbti 503 mln. zlotų grynojo pelno, kai laukta, jog pelnas sudarys vidutiniškai 531,9 mln. zlotų. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pelnas susitraukė 41,7 procento, o lyginant su ankstesniu ketvirčiu - smuko trisdešimt procentų.

PKO BP grynosios palūkanų pajamos sudarė 2,703 mlrd. zlotų, kas palyginus su 2019 metų pirmu ketvirčiu, buvo virš dešimt procentų daugiau. Tuo tarpu grynosios komisinių ir kitos pajamos paaugo 6,5 procento iki 886 mln. zlotų.

Rezervai susiję su blogomis paskolomis paaugo nuo 325 iki 507 mln. zlotų.

Be to, didžiausio Lenkijos banko vadovybė pranešė, kad rekomenduoja už praėjusius metus nemokėti akcininkams dividendų.

Nuo šių metų pradžios PKO BP akcijų kaina krito apie dvidešimt devynis procentus, o per pastaruosius vienerius metus - trečdaliu. Palyginimui, WIG20 indekso vertė atitinkamai krito 18,5 procento ir penktadaliu.
 
Dar nėra komentarų