Japonijoje naujas stimuliacinis paketas, kurio vertė 1,1 trilijono dolerių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-05-27 15:12 Komentarai: (0)
Japonijos vyriausybė kuria naują stimulų paketą, kurio vertė 117 trilijonai jenų (1,1 trilijono dolerių), kad būtų sušvelnintas koronaviruso pandemijos ekonominis poveikis. Siekdamas finansuoti savo planus, šios šalies valdžia šiais metais išleis beveik dviejų trilijonų dolerių vertės obligacijas.

Tai yra antras toks milžiniškas paketas, kuris bus įgyvendintas trečiojoje pagal dydį pasaulio ekonomikoje. Planuojamos stimuliacijos vertė kartu su ankstesniais paketais iš viso sudarys 234 trilijonus jenų. Ši suma sudaro apie 40 procentų Japonijos BVP.

Remiantis agentūros Reuters gautu biudžeto projektu, į paketą bus įtraukta keletas paskolų garantijų. Be to, ekonominei veiklai finansuoti bus skirta 11,6 trilijono jenų, subsidijoms įmonėms - 2 trilijonai jenų. Lėšos taip pat bus skiriamos sveikatos apsaugai ir paramai studentams bei vietos valdžios institucijoms.

„Mes turime visais įmanomais būdais saugiai apsaugoti verslą ir užimtumą. Taip pat turime imtis visų būtinų priemonių, kad pasirengtume kitai epidemijos bangai“ - sakė Japonijos ministras pirmininkas Shinzo Abe.

Siekdama finansuoti tokį užmojų planą, Japonija turi išleisti beprecedenčio dydžio obligacijas. Japonija šiemet padidins parduodamų obligacijų kiekį iki daugiau nei 200 trilijonų jenų (1,9 trilijono dolerių). Vos prieš mėnesį Japonijos finansų ministerija tikėjosi, kad emisija pasieks maždaug 150 trilijonų jenų.

Padidėjęs vyriausybės obligacijų pardavimas gali padaryti spaudimą Japonijos bankui padidinti iš rinkos perkamų skolos vertybinių popierių kiekį ir užkirsti kelią pamingumo padidėjimui. Centrinis bankas jau padidino nuo vienerių iki dešimties metų trukmės obligacijų pirkimą, kad sušvelnintų savo veiksmų poveikį skolų rinkai.

„Rinka tikisi, kad Japonijos bankas pirks daugiau, nes jo pinigų politika buvo mažiau efektyvi, palyginti su priemonėmis, kurių ėmėsi Federalinis rezervas ir Europos Centrinis bankas“ - Nissay Asset Management obligacijų departamento direktorius Eiichiro Miura.
 
Dar nėra komentarų