Juanas silpniausias nuo 2008 metų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-05-25 10:10 Komentarai: (0)
Kinijos Centrinis bankas nustatė žemiausią juanio referencinę kainą nuo 2008 metų, po to, kai šios šalies valiuta užfiksavo septynių mėnesių minimumą užsienio rinkose, reaguodama į Kinijos ir JAV konfliktą.

Kinijos Liaudies bankas pirmadienį nustatė juanio referencinę kainą JAV dolerio atžvilgiu - 7,1209 juaniai už dolerį. Vidutiniai analitikų ir prekybininkų lūkesčiai buvo 7,122 juanių už dolerį.

Macquarie Bank analitikė iš Honkongo Trang Thuy Le mano, kad nors fiksavimas nėra toli nuo prognozių, tai rodo nedidelę tendenciją susilpninti Kinijos valiutą.

„Kinijos Liaudies bankas mano, kad jis gali valdyti kritimo spaudimą, kol neįvyks dideli, chaotiški judėjimai“ - sakė ji.

Singapūro Commerzbank banko ekonomistas Zhou Hao tiki, kad Centrinis bankas atidžiai stebės, ar artimiausiu metu juanis netestuos 7,2 dolerių už juanį lygio.

„Tikriausiai tam tikrą laiką gali būti didesnis juanio svyravimas, kol laukiame, kaip Donald Trump sureaguos į situaciją Honkonge“ - tikino jis.

Pastaruoju metu pagrindinis JAV ir Kinijos konflikto taškas tapo didžiausias nuo 1997 metų Honkongo kontrolės sugriežtinimas, kurį atliko Kinija. Praėjusią savaitę prezidentas Donald Trump perspėjo, kad bandymai slopinti demokratijos judėjimus Honkonge susidurs su ryžtingu JAV atsaku.

Nuo metų pradžios juanis Amerikos valiutos atžvilgiu nuvertėjo 2.7 procento, o per pastaruosius vienerius metus - 3.6 procento.
 
Dar nėra komentarų