Korekcija Volstryte

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-05-22 00:37 Komentarai: (0)
Į JAV akcijų rinką grįžo pesimizmas. Investuotojai pradėjo bijoti rizikos, kylančios dėl suaktyvėjusios antikinietiškos retorikos iš Amerikos politikų, ypač prezidento Donald Trump, kuris greičiausiai pasirinko kovoti su „Kinijos grėsme“ ir Pekino sprendimus dėl pandemijos, kaip pagrindinio rinkimų kampanijos motyvo, veiksmų.

Jo ketvirtadienio pranešimas, kad JAV staigiai sureaguos, jei Kinija bandys pažaboti demokratinius judėjimus Honkonge, nieko gero nežada, ypač prisimenant Pekino jautrumą visos Didžiosios Kinijos suverenitetui.

Tad ketvirtadienio prekybą Dow Jones baigė pasikoregavęs 0,4 procento, S&P500 indekso vertė sumažėjo 0,8 procento, o Nasdaq dieną baigė su vieno procento kritimu.

Ketvirtadienį paskelbti duomenys apie naujus bedarbius patvirtino mažėjimo tendenciją. Gegužės mėnesio Amerikos pramonės ir paslaugų sričių PMI rodikliai parodė, kad dabartinės krizės dugnas ko gero buvo pasiektas balandžio mėnesį.

Akcijų rinka jau ir taip yra pakilusi aukštai, tad egzistuoja sunkumai dėl tolesnio augimo. Po kovo dugno pasiekimo platusis Amerikos akcijų rinkos indeksas S&P500 jau pašoko daugiau nei trisdešimt procentų ir priartėjo prie psichologinio trijų tūkstančių punktų barjero, o štai technologijų sektoriaus atstovių indeksas Nasdaq jau yra visai netoli savo vasarį pasiekto rekordo.

Ketvirtadienį atpigo net septyniasdešimt procentų S&P500 indeksą sudarančių bankų ir įmonių akcijų. Labiausiai šįkart nuvertėjo energetikos sektoriaus atstovių vertybiniai popieriai, kurie vakar susilaukė didžiausios paklausos. Didelė pasiūla taip pat buvo išlaikyta informacinių technologijų ir kasdienio vartojimo prekių gamintojų segmentuose. Tuo tarpu geriausiai atrodė finansų sektorius bei ilgalaikio vartojimo prekių gamintojų akcijos.

Tarp labiausiai brangusių pramonės įmonių atsidūrė lėktuvų gamintojas Boeing, be to, jo vertė labiausiai ūgtelėjo tarp Dow Jones indekso atstovių, kur brango vos šešių vertybiniai popieriai, o atpigo net 24. Ketvirtadienį daugiausiai krito Intel (1,8 procento), IBM (1,9 procento) bei 3M (2,6 procento) rinkos vertės. O štai tarp Nasdaq indeksą sudarančių bendrovių, smuko 58 procentų akcijų kainos.
 
Dar nėra komentarų